cimitir

Lipsa locurilor de veci din Ploiești este o problemă îndelung dezbătută la finalul anului trecut. Deși Primăria Ploiești promisese în repetate rânduri extinderea cimitirului Mihai Bravu, a fost nevoie să se ajungă într-un punct critic pentru ca aleșii locali să realizeze gravitatea problemei.

Ziarul Incomod v-a prezentat la momentul respectiv cum s-a ajuns în această situație strigătoare la cer și v-a pus la dispoziție documentele care arătau cine se face vinovat de acest lucru. Puteți reciti materialul aici!

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local care va avea loc vineri se regăsește un proiect ce se vrea a fi primul pas în realizarea extinderii cimitirului din Mihai Bravu. 3,2 ha de teren din zona respectivă vor fi luate din concesiunea Societății de Gospodărire Urbană (societatea care administrează cimitirele din Ploiești), pentru ca investiția să poată fi realizată de Direcția Tehnic Investiții.

“Prin adresa nr.DT/302/18.01.2016 a Direcţiei Tehnic Investiţii, Serviciul  Investiţii a solicitat “scoaterea din concesiunea S.C. Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti S.R.L. a suprafetei de 3,2 ha din incinta Cimitirului Mihai Bravu Ploiesti, conform planului anexat, in vederea realizarii de catre municipiul Ploiesti prin Directia Tehnic Investitii a obiectivului de investitii “Extindere Cimitir Mihai Bravu” ( proiectare si executie )”.
          Realizarea acestei investitii este necesara intrucat s-au inregistrat la nivelul municipiului un numar foarte mare de noi locuri de veci, singurul cimitir dintre cele pe care le detine in proprietate municipiul Ploiesti care poate fi extins fiind Cimitirul Mihai Bravu.
          Intrucat investitia mentionata se deruleaza prin Directia Tehnic Investitii se impune preluarea din concesiunea S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L a terenului pe care se va realiza investitia si modificarea corespunzatoare a anexelor la contractul de delegare a gestiunii prin concesiune incheiat cu aceasta societate.
Situaţia a fost discutata de către Comisia nr.2 – Valorificarea Patrimoniului, Servicii către Populaţie, Comerţ, Turism, Agricultură, Promovare Operaţiuni Comerciale in data de 19.01.2016 care a avizat favorabil promovarea proiectului de hotarare corespunzator celor mentionate mai sus.”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi discutat vineri în ședință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here