rusia4

rusia4Cinci români, printre care un fost ministru de Externe, dar şi comandantul flotei militare s-ar afla pe lista persoanelor care au interzis accesul în Rusia, potrivit unui document postat de fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu pe pagina sa de Facebook.

Documentul este datat 26 mai, este dat de către ministerul rus de externe delegaţiei Uniunii Europene de la Moscova şi a fost preluat de către postul public finlandez Yle.

În total, pe listă sunt 89 de oameni, printre care şi cinci români: Iulian Chifu, diplomatul Adrian Cioroianu, comandantul flotei militare a României, comandorul Tiberiu-Liviu Chodan, deputatul Eugen Tomac şi directorul Transgaz Gheorghe Haţegan.

De asemenea, mai apar şi numele unor oficiali din Polonia, Cehia, Germania şi Marea Britanie.  

„Tuturor celor care mi-au solicitat reacţii la includerea pe presupusa lista a persoanalităților cărora li se refuză intrarea în Rusia: nu pot comenta alegații, presupuneri, aserţiuni neprobate. E o formă de respect faţă de media. Nu aveam în plan vacanţă în Rusia. Dacă ăsta e preţul pentru a comenta liber şi argumentat încălcarea de către Rusia a regulilor dreptului internaţional şi a angajamentelor de securitate europene în Georgia şi Ucraina, merită!”, a comentat Iulian Chifu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here