supermakrte

supermakrteScăderea TVA pentru alimentele de bază i-ar putea transforma pe vecinii din Ungaria în clienţi fideli ai magazinelor din România.

Mulţi dintre maghiarii care locuiesc în apropierea graniţei îşi fac deja cumpărăturile în România, la final de săptămână, deoarece guvernul de la Budapesta a decis să închidă magazinele duminica.

Până acum românii erau cei care veneau la magazinele din Ungaria, pentru a-şi face cumpărăturile. De la 1 iunie în schimb, cu reducerea TVA-ului la noi în ţară, foarte mulţi maghiari spun că vor deveni clienţi fideli ai magazinelor din România.

Ungaria are cel mai mare TVA din Uniunea Europeană – 27%. de aceea, maghiarii care locuiesc în apropierea graniţei spun că abia aşteaptă să intre în vigoare reducerea TVA din România.

„Şi până acum mergeam foarte des în Oradea, de când s-au închis magazinele duminica la noi. De acum încolo vom merge şi mai des”, a spus o clientă. În dreapta graniţei, românii sunt sceptici. Mulţi nu cred că reducerea TVA la alimentele de bază va însemna şi scăderea preţurilor în magazine.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here