fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Consiliul de Administrație al SGU: „suspendarea CA poate duce la intrarea societății în insolvență”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul de Administrație al Societății de Gospodărire Urbană Ploiești a emis un comunicat de presă după ce instanța a decis respingerea recursului la cererea de suspendare a hotărârii AGA din mai 2018 până la soluționarea definitivă a cauzei.

În comunicat, Consiliul de Administrație spune că SGU este o societate de utilitate publică, care are peste 700 de angajați care nu își mai pot primi salariile și care nu își poate plăti datoriile, ca urmare a suspendării C.A.-ului societății, fapt care poate duce la intrarea SGU în insolvență.

- Reclamă -

Vezi mai jos comunicatul de presă integral, dar și documentele atașate în acest sens:

„Referitor la motivarea Deciziei nr. 2618 din 12 iulie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti în Dosarul nr. 5184/105/2017/al, prin care se respinge recursul la cererea de suspendare a hotărârii AGA nr. 42/31.05.2018 până la soluţionarea definitiva a cauzei, formulata de reclamanta Scarlat Maria Manuela, conducerea S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. face următoarele precizări:

Instanţa de recurs nu a analizat în mod temeinic speţa, raportându-se la dispoziţiile O.U.G. 109/2011, fără a ţine cont de modificările aduse acesteia prin Legea nr. 111/2016 pentru aprobarea O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice;

- Reclamă -

Instanţa a apreciat că recursul nu este fondat, în speţă, fiind aplicabile dispoziţiile O.U.G. nr. 109/2011 şi nu dispoziţiile Legii nr. 31/1990, reţinând în mod greşit faptul că societatea noastră ar fi motivat recursul pe dispoziţiile legii sus-menţionate;

Raportat la modificările aduse de Legea nr. 111/2016 pentru aprobarea O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, considerăm că selecţia candidaţilor s-a efectuat în mod corect din lista scurtă, pe baza punctajelor pe care le-au obţinut candidaţii şi a criteriilor de performanţă ale acestora, în conformitate cu art. 29, alin. 9 din legea sus-menţionată.

Arătăm că intimata reclamantă nu îndeplinea toate criteriile pe care societatea le avea în vedere la selecţia candidaţilor fapt certificat în Raportul de Control nr. 5819/14.03.2018 încheiat de auditorii publici externi al Curţii de Conturi a României, Camera de Conturi Prahova (precum şi în alte rapoarte anterioare ale acestui organ de control) în calitate de persoană cu atribuţii în managementul defectuos al S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L., ca membru al Consiliului de Administraţie pe perioada anterioară concursului.

Trebuie retinut faptul că în prezent, S.C. S.G.U. Ploieşti S.R.L. este o societate de utilitate publică, care desfăşoară activităţi de interes public pentru şi în folosul municipiului Ploieşti şi ai cetăţenilor săi. Totodată, trebuie reţinut numărul mare, de peste 700 de angajaţi ai societăţii, care nu îşi mai pot primi salariile, dar şi faptul că nu se pot achita datoriile – toate acestea, ca urmare a suspendării Consiliului de Administraţie, pot conduce până la intrarea societăţii în stare de insolvenţă.

- Reclamă -

Consiliul de Administraţie al S.C. SGU Ploieşti S.R.L.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut