fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

Consiliul Județean Prahova pregătește proiecte de 66 de milioane de euro pentru modernizarea a 40 de kilometri de drumuri

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Județean Prahova pregătește patru proiecte, estimate la o valoare totală de peste 326 de milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 66 de milioane de euro, pentru modernizarea a 40,6 kilometri de șosele, din mai multe zone ale județului, la un cost mediu de 8 milioane de lei pe kilometru.

Cele patru proiecte urmează să fie dezbătute în ședința ordinară a Consiliului Județean programată pe 31 octombrie.

- Reclamă -

Cel mai mare proiect, din punct de vedere al valorii, estimat la 104,4 milioane de lei, propune modernizarea Drumului Județean 102N, Tomșani – Colceag – Drăgănești, pe un tronson în lungime totală de 12,4 kilometri.

Un al doilea proiect propune modernizarea traseului DN 100E – DJ 214, Telega – Brebu – Aluniș, în condițiile în care între Brebu și Aluniș există o zonă renumită pentru alunecările de teren. Acest obiectiv e estimat la 60,8 milioane de lei cu tot cu TVA. Traseul propus pentru lucrări este de 5,3 kilometri, potrivit informațiilor publicate de Consiliul Județean.

Proiect pentru modernizarea drumului dintre Comarnic și Valea Doftanei

Mai departe, un al treilea proiect pregătit de Consiliul Județean Prahova propune modernizarea DJ 101R, care trece prin orașul Breaza, pornind din DN1. Pentru traseul de 10,8 kilometri, CJ Prahova estimează o cheltuială de 85,8 milioane de lei.

- Reclamă -

În fine, al patrulea tronson propus pentru modernizare este pe Drumul Județean 101S, pe traseul Comarnic – Secăria – Valea Doftanei. Pentru cei puțin peste 12 kilometri de drum, situați în zona montană, autoritățile prahovene estimează un cost de 75,5 milioane de lei. Obiectivul vine în condițiile în care Consiliul Județean are în pregătire un proiect pentru așa-zisul drum „Transbaiul”, care ar urma să aibă puncte de plecare din Azuga și Comarnic, să treacă prin Valea Doftanei și să continue până la Gura Vitioarei, unind, practic, Valea Prahovei, Valea Doftanei, Valea Slănicului și Valea Teleajenului.

Pentru toate cele patru tronsoane de drumuri județene propuse pentru modernizare, CJ Prahova ia în calcul atragerea unor finanțări europene. La un traseu total propus de 40,6 kilometri, costul mediu pe kilometru al celor patru proiecte este de 8 milioane de lei, respectiv peste 1,6 milioane de euro, cu tot cu TVA.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img