fbpx
sâmbătă, decembrie 9, 2023
spot_img

Câți bani ar putea obține Primăria Ploiești de la UE pentru modernizarea sistemului de termoficare

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Administrația locală pregătește un protocol de colaborare cu operatorul Termo Ploiești, pentru revizuirea strategiei locale de termoficare și depunerea unui proiect european de modernizare a sistemului centralizat.

Protocolul vizează revizuirea strategiei locale pentru perioada 2023-2033, ținta principală fiind ca, în baza acestei strategii, să fie atrasă o finanțare nerambursabilă pentru modernizarea și reabilitarea sistemului centralizat de termoficare.

- Reclamă -

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului Local a fost introdus un proiect de hotărâre pentru aprobarea asocierii cu Termo, inițiat de primarul Volosevici și considerat urgent, în contextul existenței unui ordin al președintelui ANRE care vizează aceste strategii locale pentru serviciul de alimentare termică a populației.

După finalizarea pașilor mai degrabă birocratici, autoritățile vor să depună un proiect european de modernizare a rețelei, în cadrul unui program gestionat de Ministerul Energiei, unde sunt disponibile două scheme de finanțare, una de 60 și cealaltă de 190 de milioane de euro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Daca vreti ca CET Brazi sa va livreze energie termina ieftina pe o perioada mai indelungata va sfatuiesc sa faceti rost de urgenta de un cazan de abur viu de 210 t/h , 140 de at si 545 oC. Turbinele pot functiona fara probleme de 15 Mw pina la 105 Mw. Acest cazan de 210 t va putea fi folosit si pe perioada verii cind TAG este indisponibil si poate livra si vecinilor de la PETROM spre 60 t de abur industrial pentru ca aburul din TAG-ul lor are temperstura slabuta pentru procesele lor tehnologice. Sint multe de facut in CET Brazi pentru ca sau facut foarte putine investiții multe din ele neutilizabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img