fbpx
marți, februarie 20, 2024
spot_img

Criza apei calde. Contractul cu operatorul Termoficare Prahova a fost reziliat

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat rezilierea contractului cu operatorul Termoficare Prahova, în urma sistării furnizării apei calde la Ploiești.

Contractul fusese semnat de ADI Termoficare, structură a Consiliului Județean Prahova. Rezilierea a fost hotărâtă în cadrul AGA ADI Termoficare și survine la două luni de la semnarea contractului între ADI Termo și operatorul Termoficare Prahova.

„Astăzi a avut loc ședința, am reziliat contractul. Principalul motiv a fost că ei au avut în contract obligativitatea furnizării apei calde, n-au respectat asta, n-a fost vreun motiv pentru oprirea CET-ului și pe această cale, o să-i somăm ca să înceapă livrarea de apă caldă cât mai curând posibil”.

- Reclamă -

Actualul operator este obligat să asigure furnizarea apei caldei timp de 90 de zile de la încetarea contractului.

Contractul care s-a dovedit a fi păgubos pentru ploieșteni a fost semnat sub tutela Consiliului Județean Prahova în urmă cu doar două luni.

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a avut mai multe declarații, în ultimele zile, în care a denunțat acest contract. Mai mult decât atât, primarul, care a caracterizat contractil ca fiind ilegal, a anunțat că a fost depusă o plângere penală, în contextul sistării furnizării apei calde.

- Reclamă -

„Am formulat plângere penală pe acest contract, care nu are legătură cu documentaţia adoptată de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. (…) Cer public ca autorităţile statului să îşi facă datoria”, a afirmat primarul Ploieștiului în timpul conferinței de luni seară.

Volosevici spune despre acest contract că este „făcut şi semnat ilegal”, conţine o clauză care nu a fost votată de CL şi care obligă municipalitatea să-i plătească în avans operatorului, contrar legii, 50% din cheltuielile cu materia primă.

În plus, Volosevici a explicat că soluţia pentru ca oraşul să nu rămână fără apă caldă exista, dar situaţia a fost „premeditată”.

Edilul a prezentat un document datat 30 iunie emis de către operatorul Termoficare Prahova către Consiliul Județean, Consiliul Local și ADI Termie despre care spune că a ajuns pe adresa de mail a primăriei de abia în cursul zilei de 1 august, la ora 17.35, când apa caldă era deja oprită de câteva ore. În document, operatorul informează despre faptul că a încheiat un contract de închiriere a două cazane de apă fierbinte pentru o perioadă de 12 luni, astfel încât reparațiile efectuate la cazanul principal n-ar fi trebuit să afecteze furnizarea de apă caldă.

„Cred că este mai clar decât oricând cine trebuie să se ocupe de infrastructura care să asigure motorul, care înseamnă furnizare de căldură, că ADI habar nu are ce a făcut, că soluţiile existau. (…) Dragi ploieşteni, (…) ei erau deja foarte clar şi bine premeditaţi să facă lucrul ăsta. Pare că această hârtie atestă că aceste CAF (cazane de apă fierbinte – n.red.) erau luate să asigure continuitatea serviciului de termie. Eu cred că nişte oameni nu sunt zdraveni la cap. (…) Totul a fost premeditat”, a declarat Volosevici.

- Reclamă -

Primarul Ploieștiului a dezvăluit și o discuție pe care a avut-o, luni, în ziua în care s-a oprita apa caldă, cu directorul executiv al ADI Termo, Horia Tiseanu.

Deși este responsabil de monitorizarea contractului de furnizare a apei calde în Ploiești, Tiseanu a avut o reacție revoltătoare. “Eu sunt din Câmpina, nu știu dacă este apă caldă”, a transmis directorul ADI Termo.

Vezi mai jos înregistrarea conferinței de presă de luni seara:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Daca d-ul directorul executiv al ADI Termo, Horia Tiseanu locuieste in Campina si nu il intereseaza daca in Ploiesti este sau nu apa calda atunci sa se duc sa faca afaceri in Campina , sa ne lase pe noi in pace ca suntem satui de incompetenti de genul d-ului Tiseanu .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut