fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Cu cât cresc salariile în Primăria Ploieşti şi CJ Prahova de la 1 ianuarie 2023

Citește Și

- Reclamă -
Angajaţii Primăriei Ploieşti şi ai Consiliului Judeţean ar putea beneficia de majorări de salarii de la 1 ianuarie 2023, conform unor propuneri care urmează să fie dezbătute în aceste zile.

La nivelul Consiliului Judeţean, creşterea propusă este de aproximativ 10% pentru fiecare post din grila de salarizare, conform proiectului publicat pe site-ul instituţiei şi care se află pe ordinea de zi a unei şedinţe programate miercuri. Majorarea vine după în contextul în care ultima actualizare a salariilor a avut loc în ianuarie 2021, iar iniţiatorii argumentează că, între timp, inflaţia a ajuns undeva la 16%.

De cealaltă parte, la Primăria Ploieşti, ultima modificare a avut loc la începutul acestui an, însă a vizat doar actualizarea grilei salariale după creşterea salariului minim pe economie, astfel că toţi angajaţii care aveau mai puţin de 2.550 de lei brut pe lună au fost aduşi la această valoare. Pentru restul bugetarilor din instituţie, salariile au fost menţinute în ultimii ani la aceleaşi valori. Asta explică de ce, acum, pentru majoritatea salariaţilor de aici e propusă o majorare de circa 17%, care ajunge în unele cazuri la 20%.

- Reclamă -

Astfel, în Primăria Ploieşti, cel mai mare salariu, prevăzut pentru secretarul municipiului, arhitectul şef şi directorii generali, va creşte de la 13.728 de lei pe lună până la 16.560. Din rândul posturilor de execuţie, cel mai mare salariu brut la care poate spera cineva ar urma să fie de 9.565 de lei pe lună, pentru auditori, consilieri sau consilieri juridici având gradul profesional superior şi peste 20 de ani de vechime. La polul opus, cel mai mic salariu va fi de 3.000 de lei brut, pentru funcţionarilor încadraţi pe posturi de referenţi cu vechime mai mică de trei ani, respectiv persoane încadrate pe posturi de personal contractual, ca muncitori necalificaţi, dactilografi, îngrijitori sau referenţi debutanţi.

16.585 de lei, cel mai mare salariu din CJ Prahova

La nivelul Consiliului Judeţean, salarizarea pentru posturile de conducere se face în funcţie de un tabel cu limite minime şi maxime. Aici, potrivit propunerii, secretarul general al judeţului, cel care supraveghează legalitatea deciziilor, va ajunge la un salariu brut între 15.400 şi 16.585 de lei pe lună, în creştere faţă de grila de până acum, de 14.000-15.080. Grila de încadrare în cazul arhitectului şef şi a directorilor generali va creşte de la 13.500-13.990 până la 14.850-15.385 de lei.

În cazul personalului de execuţie, salariile vor fi între 3.565 şi 7.890 de lei pe lună pentru funcţionari publici, respectiv între 3.325 şi 6.915 pentru personal contractual. Cel mai mic salariu e prevăzut pentru muncitori necalificaţi, îngrijitori debutanţi, referenţi debutanţi şi casieri debutanţi.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Marcel Ciolacu, întâmpinat la Bacău: ”Kind reminder de la moldoveni”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a fost întâmpinat la Bacău de un grup de protestatari cu pancarte care au...
Sari la conținut