În timp ce Ploieștiul continuă să fie un oraș îngropat în gunoaie, operatorul de salubritate a facturat în primele șase luni aproximativ 2 milioane de euro la primărie pentru curățenia publică.

Vorbim de gunoaiele care zac aruncate pe străzi și pe trotuare, nu de cele de la platformele de colectare a deșeurilor. Pentru acelea, Rosal facturează populația în baza unui contract încheiat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova. Însă, când vine vorba de curățenia căilor publice, măturat și spălat stradal, Rosal are încheiat un contract cu primăria Ploiești.

Click pentru a mări imaginea

Deși oamenii ne trimit aproape zilnic fotografii din mai toate zonele orașului care arată lipsa curățeniei publice, iată că numai în primele șase luni ale anului Rosal a încasat aproximativ 2 milioane de euro (peste 9,5 milioane de lei) bani publici, astfel:

Ianuarie – 1.362.300,40 lei

Februarie – 1.362.330,10 lei

Martie – 1.533.017,96 lei

Aprilie – 1.812.962,01 lei

Mai – 1.943.137,26 lei

Iunie – 1.524.672,22 lei

Click pentru a mări imaginea

După cum se observă în imaginile atașate, datele au fost furnizate de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești la solicitarea ziarului Incomod.

De altfel, Regia Autonomă de Servicii Publice (RASP) Ploiești este o instituție subordonată primăriei Ploiești care are rolul de a monitoriza operatorii de servicii publice, printre care și pe Rosal. Practic, inspectorii RASP trebuie să verifice că lucrările facturate de Rosal sunt prestate conform și să le confirme pentru a fi plătite de primăria Ploiești.

Însă, în 2019, primarul Adrian Dobre a formulat o plângere penală la Poliția Prahova după ce un raport al Curții de Conturi a arătat că RASP confirma lucrări fictive, pe care Rosal le deconta la primăria Ploiești deși în realitate nu erau prestate. Vorbim inclusiv de lucrări de curățenie pe care Rosal susținea că le-a făcut pe străzi pe care se asfalta și, evident, nu aveau cum să fie efectuate. Citește detalii despre plângerea penală și despre raportul Curții de Conturi aici!

Totodată, o serie de documente pe care ziarul Incomod le-a publicat tot anul trecut arătau cum procesele verbale de recepție a lucrărilor fuseseră modificate, astfel încât la finalul lunii Rosal să poată factura întreaga sumă prevăzută în bugetul de curățenie. Toate detalii și documentele pot fi citite aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here