fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Cum au ajuns zece ploieșteni, traficanți de canabis la borcan, să fie judecați pentru “Trădare prin transmitere de secrete”

Citește Și

- Reclamă -

Nouă bărbați și o femeie, toți din Ploiești, consumatori și traficanți de droguri, au ajuns pe lista celor mai periculoși infractori din România, acuzați de trădare prin transmitere de secrete, o infracțiune extrem de gravă, contra siguranței statului, pentru care pedeapsa este detențiunea pe viață. Cei zece ”trădători” de țară au ajuns în această situație cel mai probabil dintr-o eroare, în realitate ei fiind trimiși în judecată pentru tâlhărie calificată, furt și lipsire de libertate în mod ilegal.

La ora actuală, în România, nu există niciun dosar în care vreun inculpat să fie judecat pentru trădare prin transmitere de secrete.

- Reclamă -

Potrivit Codului Penal, această infracțiune se referă la ”Transmiterea secretelor de stat unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, precum şi procurarea de documente sau date ce constituie secrete de stat, ori deţinerea de asemenea documente de către acei care nu au calitatea de a le cunoaşte, în scopul transmiterii lor unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, săvârşite de un cetăţean român sau de o persoană fără cetăţenie domiciliată pe teritoriul statului român, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi”.

Cei zece indivizi din Ploiești, periculoși de altfel, au fost departe de a transmite secrete de stat unor entități străine, ei fiind judecați în realitate pentru furt de borcane pline cu canabis de la alți traficanți și consumatori. Dintr-o eroare cei zece ”haiduci” din Ploiești figurează pe portalul instanțelor de judecată ca fiind acuzați de ”trădare prin transmitere de secrete (art. 157 C.p.)”

Grupul celor zece, din care face parte și o femeie, controla, la finalul anului 2020 și începutul anului 2021, cartierul Nord din Ploiești. Victimele lor erau adolescenții consumatori și dealeri de droguri pe care îi atacau la drumul mare, îi duceau cu forța în zone izolate și îi tâlhăreau de bani, de droguri sau bunuri care puteau fi valorificate.

- Reclamă -

Aveau un stil de atac foarte agresiv și profitabil. Victimele, adolescenți de 15, 16 ani sau chiar mai mari, căzute în patima consumului de droguri, erau urmărite, căutate, așteptate, pândite până în momentul în care se aprovizionau cu droguri sau când se afla că au vândut marfă în cantități mai mari și aveau bani. Erau luate cu forța de pe stradă, ziua sau noaptea, băgate cu forța în mașină (inclusiv în taxi) și duse în apartamentul unuia dintre liderii grupării. Aici, sub amenințarea armelor (macete, baionete, pistol cu șocuri electrice) erau forțate să-și golească buzunarele și ghiozdanele. Banii și drogurile erau confiscate, iar, dacă astfel de valori nu erau găsite la percheziție, victimelor li se lua cheia, iar tâlharii se deplasau pe loc în apartamentul acestora de unde furau bunurile de care erau interesați. Ca să nu fie reclamați la poliție, tâlharii filmau ”percheziția” și păstrau momentul în care victima scotea din buzunar droguri. Filmarea era o probă că respectivul nu este ușă de biserică, ci implicat și el în traficul de substanțe interzise, astfel că ar fi riscat o condamnare dacă ar fi ajuns să depună vreo plângere la parchet sau poliție. Pe cei mai mici îi șantajau mai ușor. Femeia din grupul de tâlhari avea rol de procuror DIICOT, iar aceasta le confisca ”legal” drogurile și banii și le cerea inclusiv informații despre o eventuală tranzacție de droguri care se pregătea în zonă, potrivit ziare.com

 - Ziarul INCOMOD

În februarie 2021 cei zece tâlhari din Ploiești au fost trimiși în judecată, fiind deja condamnați la pedepse fooarte mari pentru faptele lor. Dosarul lor s-a aflat pe rolul Juecătoriei Ploiești, acuzația de bază fiind cea corectă: tâlhărie calificată. Abia la instanța superioară, la Curtea de Apel, tâlharii din Ploiești au ajun să fie judecați eronat pentru trădare.

Cine sunt ”trădătorii”

- Reclamă -
  1. condamna inculpatul ILIE BOGDAN, 11 ani și 8 luni închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenţie,
  2. condamna inculpata DUMITROV ELENA-MIHAELA, , fara antecedente penale, la 10 ani ?i 2 luni închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenţie
  3. condamna inculpatul TUDOR ALBERTO-ȘTEFAN, 10 ani şi 10 luni închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenţie
  4. condamna inculpatul DOBRE LEONARD-COSMIN, 5 ani și 4 luni închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenţie
  5. condamna inculpatul NEAGU GEORGIAN, 5 ani şi 10 închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenţie
  6. condamna inculpatul MATEI GHEORGHE-SEBASTIAN, 8 ani și 6 luni închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenţie
  7. condamna inculpatul DUMITRU EDUARD-GABRIEL, 2 ani și 8 luni închisoare. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileste un termen de supraveghere de 4 ani

inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile

  1. condamna inculpatul MONCEA ELISEI, , recidivist postexecutoriu, la pedeapsa de 4 ani închisoare
  2. condamna inculpatul VASILE IOAN IONATAN,  2 ani şi 6 luni închisoare

va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile

  1. condamna inculpatul DINU ANDREI 4 ani și 8 luni închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenţie

Instanța a decis să confiște d la inculpatii Dumitrov Elena Mihaela, Tudor Alberto Ștefan, Matei Gheorghe Sebastian și Neagu Georgian sumele de 9000 lei și 700 euro.

Sentința Judecătoriei Ploiești nu este definitivă.

Acest dosar se află acum pe rolul Curții de Apel Ploiești. Probabil instanța se va sesiza și va rezolva problema ”trădării”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

FOTO-DOCUMENT Angajații TCE intră în grevă. Când opresc transportul

Angajații operatorului public de transport în comun, TCE, intră în grevă de avertisment.Potrivit unui document intrat în posesia redacției...
Sari la conținut