Reprezentanții Primăriei Sinaia au dat un avertisment public în legătură cu un fals arhitect care folosește ștampila de specialist în mod ilegal pentru a obține autorizații de construcție. Alerta este o premieră în administrația publică din Prahova, deși astfel de cazuri au mai fost descoperite anii trecuți și în alte localități din județ.

”Facem cunoscut publicului numele domnului HURDUBELEA PETRE SILVIU care pretinde dreptul de semnătură ca arhitect. Acesta a semnat mai multe documentații pentru autorizarea de construcții în ultimii ani folosind datele de identificare ale altei persoane.

Falsul a fost descoperit astăzi de către Arhitectul Șef al Orașului Sinaia în colaborarea cu Inspectoratul de Stat în Construcții Prahova care au solicitat verificarea acestuia de care Ordinul Arhitecților din România (OAR) în urma unor suspiciuni în legătură cu o documentație de urbanism depusă la sediul nostru. Îi mulțumim colegei noastre pentru profesionalismul și responsabilitatea cu care a acționat.

Lansăm acest avertisment public deoarece există posibilitatea ca mai mulți cetățeni să fie expuși, fără voia lor, unui act de fraudă. Menționăm că au fost sesizate organele în drept pentru a ancheta această cauză”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sinaia.

Individul care se recomandă arhitect a fost prins din cauza ștampilei aplicată în mod ilizibil de documente, ceea ce a atras atenția arhitectului șef al Primăriei Sinaia care s-a decis să verifice impostorul la OAR. Falsul arhitect se pare că lucra în zona Valea Prahovei –Brașov. Până acum la Sinaia a proiectat doar anexe gospodărești, dar ultima documentație era depusă pentru construirea unei case de locuit.

Autoritățile din Sinaia au semnalat cazul inclusiv la organele competente pentru a face o cercetare penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here