statia de epurare

statia de epurareÎn 2006, Guvernul a aprobat un proiect în valoare de 45 de milioane de euro care prevedea amenajarea unei noi stații de epurare în Ploiești. Deși lucrările au început în 2008, în anul 2013 Ministerul a stopat plățile pentru această investiție, iar construcția nu a mai fost definitivată nici până în ziua de azi.

Curtea de Conturi a solicitat de la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești (RASP) documente cu privire la plățile care s-au făcut în cadrul acestui proiect.

„Momentan nu pot să fac prea multe declarații, am înțeles că luni vom avea o primă concluzie de la Curtea de Conturi. Le-am oferit toate informațiile legate de acest proiect, începând cu 2006. 20% din investiție a fost participația municipalității, restul banilor au venit de la Guvernul României. Lucrările au început în 2008, au fost întrerupte în 2013, iar în 2014 au fost reluate discuțiile cu firma Thymia și cu consultantul, în vederea găsirii unei soluții de finalizare a acestei construcții. Lucrările au fost oprite în momentul în care banii de la Guvern, de la Ministerul Mediului, nu au mai venit. S-au căutat metode alternative, dar nu au fost găsite. Noi am dat în judecată Guvernul și am câștigat, ne-am plătit datoriile, dar lucrarea a rămas blocată. A rămas în discuție partea de garanții, pe care constructorul ni le cere înapoi, dar noi nu putem să le dăm pentru că lucrarea nu a fost terminată. Investiția este finalizată în proporție de 80%, mai trebuie făcute doar legăturile electrice, echipamente electrice, partea de automatizare, controlul distribuit al procesului tehnologic (SCADA). ”, a declarat pentru Ziarul Incomod Radu Brânzei, directorul RASP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here