Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova care au declanșat urmărirea penală în cazul suspiciunilor de toxiinfecție alimentară în ceea ce privește copiii care au consumat laptele primit la școală așteaptă rezultatele unei expertize care se efectuează la Serviciul de Medicină Legală Prahova. Se întâmplă acest lucru pentru că la doar doi dintre cei 80 de elevi care au ajuns la spital a fost depistată prezența unei bacterii care ar fi putut apărea în organism în urma consumului laptelui alterat.

Cel mai probabil, ceilalți copii ar fi avut o intoleranță la lapte sau au empatizat cu colegii lor care chiar se simțeau rău. Interesant este faptul că, cel puțin în cazul elevilor din Breaza, se merge și pe teoria ca aceștia să se fi prefăcut că au probleme de sănătate tocmai pentru a scăpa de teza programată în ziua respectivă.

Pe de altă parte, tot în cazul elevilor din Breaza, ancheta s-a extins și la analiza apei potabile pentru că este deja de notorietate faptul că în această localitate sunt mari probleme cu calitatea apei de băut, susțin aceleași surse.

Reamintim că la sfârșitul lunii noiembrie, 80 de copii din Ploiești, dar și din alte localități din Prahova au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești cu simptome specifice toxiinfecției alimentare. A fost declanșată inițial o anchetă epidemiologică, programul Laptele și Cornul a fost sistat o perioadă, pentru ca ulterior cauza să fie preluată de procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here