fbpx
vineri, decembrie 8, 2023
spot_img

Decizie a consilierilor ploieșteni, contestată de primarul Volosevici: „Dacă pierdem banii, voi avea reacții juridice”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

O decizie de vineri a Consiliului Local de a amâna proiectul de stabilire a numărului maxim de posturi din Primăria Ploiești și structurile subordonate ar putea afecta alocarea de bani așteptată săptămâna viitoare de la Guvern, avertizează primarul Andrei Volosevici. Acesta a anunțat consilierii că va avea „reacții juridice” în cazul în care bugetul Ploieștiului va avea de suferit.

Încă nu e clar dacă alocarea de fonduri de la bugetul de stat este sau nu condiționată de implementarea deciziei legate de numărul maxim de posturi, impusă prin măsurile fiscale. Cert este că, potrivit acestor măsuri, numărul maxim de posturi trebuie redus cu 10% la nivelul autorităților publice locale. La Ploiești, asta se traduce prin eliminarea a 70 de posturi, propunerea fiind să dispară 31 de la Primărie, 22 de la Poliția Locală, 14 de la Clubul Sportiv, 2 de la Serviciul Finanțe Locale și 1 de la Casa de Cultură.

- Reclamă -

Proiectul de hotărâre inițiat de primar a fost prorogat în ședința din 31 octombrie, a fost pus din nou pe ordinea de zi pe 1 noiembrie, când n-a fost cvorum, iar vineri a apărut pentru a treia oară, însă a fost din nou prorogat.

Câte posturi trebuie desființate în Primăria Ploiești ca urmare a noilor măsuri fiscale

Primarul Andrei Volosevici a avertizat consilierii locali că există riscul ca neluarea unei măsuri vizând numărul de posturi să afecteze alocările de fonduri de la bugetul de stat, în contextul în care repartizarea cotelor din impozitul pe venitul global e așteptată la începutul săptămânii viitoare.

- Reclamă -

„Nu știu ce trebuie elucidat, că tot avem proiectul acesta. Ideea este așa: există opinii diferite vizavi de o eventuală reflexie pe IVG, IVG care probabil va fi dat pe data de 6, adică luni. Fie doriți să le elucidăm acum, fie probabil că veți proroga, dar dacă se întâmplă ceva și pierdem niște bani vă informez de acum că voi avea reacții juridice”, le-a transmis consilierilor primarul Andrei Volosevici, înainte de vot.

„Este ceea ce s-a propus, în scurt, pentru că foarte rapid a fost publicat textul legislativ. Am înțeles prima tură de amânare… la a doua, mă rog, n-a fost timp… asta este a treia. Nu sunt convins, nu merg nici să spun că poate să existe o reflexie, dar în același timp sunt opinii diferite. În același timp, vă învederez faptul că, dacă vom pierde din IVG, cu tot respectul pentru dumneavoastră va trebui să am reacții juridice”, a adăugat primarul.

Propunerea de prorogare a proiectului a fost făcută de consilierii PNL, care au invocat faptul că „trebuie elucidate” situațiile câtorva dintre posturile propuse pentru desființare, lăsând să se înțeleagă că nu toate posturile respective ar fi vacante, așa cum se transmisese inițial.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img