fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Câte posturi trebuie desființate în Primăria Ploiești ca urmare a noilor măsuri fiscale

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Noile măsuri fiscale adoptate de coaliția de guvernare impun reducerea posturilor la nivelul autorităților locale. La Primăria Ploiești și structurile subordonate urmează să fie desființate nu mai puțin de 70.

Practic, dintr-un număr maxim de 700 de posturi aprobate, Primăria Ploiești și structurile subordonate trebuie să rămână, din această lună, cu 630. Celelalte 70 de posturi ar urma să fie „tăiate” din aparatul propriu al Primăriei, dar și de la Poliția Locală, Serviciul de Finanțe, Casa de Cultură și CSM. Angajații pot răsufla ușurați, totuși, pentru că posturile propuse pentru desființare figurează în prezent ca vacante, astfel că nu se pune problema să-și piardă cineva locul de muncă.

- Reclamă -

Un proiect de hotărâre inițiat de primar a fost discutat în ședința din 31 octombrie a Consiliului Local, însă consilierii au evitat o decizie fermă și au decis prorogarea lui, argumentând că acesta le fusese comunicat cu puțin timp înainte de debutul ședinței și n-au avut timp să-l studieze.

Scad posturile, cresc salariile

Potrivit propunerii făcute de Andrei Volosebvici, la nivelul administrației ploieștene ar urma să fie desființate 31 de posturi de la Primăria Ploiești, 22 de la Poliția Locală, 14 de la Clubul Sportiv Municipal, 2 de la Serviciul Public Finanțe Locale și 1 de la Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a municipiului.

În aceeași ședință, Consiliul Local a avut în dezbatere și noua grilă de salarizare. Și aici a fost vorba tot despre alinierea la un act normativ aplicat la nivel național, și anume creșterea salariului minim, de la 3.000 la 3.300 de lei.

- Reclamă -

Majorarea salariului minim aduce schimbări ale grilelor de salarizare din Primăria Ploiești

Consiliul Local a decis, după aprobarea unui amendament propus de reprezentanții PNL, să crească doar salariile mici din instituție. Astfel, au fost aprobate majorări doar pentru angajații care au coeficient de până la 1,22, conform deciziei CL.

Pentru ceilalți se mențin salariile de până acum.

Decizia vine în contextul în care, conform legii, salariile în administrație se calculează prin înmulțirea valorii salariului minim pe economie cu un coeficient aprobat de consilii pentru fiecare post în parte.

Roberta Anastase critică proiectul de majorare a grilei de salarii din Primăria Ploiești: „Exclus!”

În propunerea inițială, pe lângă majorarea acordată celor care aveau salarii sub pragul de 3.300 de lei brut sau pe aproape, era propusă o creștere și pentru persoanele aflate în funcții de conducere, însă aceasta a fost refuzată de consilierii locali.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img