fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Scandal legat de celebrele vouchere educaționale din Ploiești. Andrei Volosevici insistă că proiectul nu poate fi aplicat și-i acuză pe liberali de ipocrizie

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Criticat public pe motiv că ar fi blocat proiectul de acordare a unor vouchere educaționale pentru elevi și preșcolari, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, susține că hotărârea nu poate fi aplicată în forma actuală. El îi acuză pe liberali de ipocrizie, subliniind că viceprimarii cunoșteau foarte bine situația.

Primarul Volosevici a reacționat în ședința de marți a Consiliului Local, după ce senatorul Roberta Anastase, președintele PNL Ploiești, îl acuzase că a tergiversat aplicarea hotărârii. El susține că a primit răspunsuri de la ministerele Educației și Finanțelor, din care reiese că hotărârea nu poate fi aplicată în forma dorită și că respectivele „vouchere educaționale” aprobate de Consiliul Local pot fi acordate numai pe criterii sociale.

- Reclamă -

Andrei Volosevici a sugerat că va fi nevoie de modificarea hotărârii, cel mai probabil pentru renunțarea la vouchere și acordarea direct a unor sume de bani. El a insistat că a avut discuții cu viceprimarii legate de acest subiect și că aceștia – unul membru PNL, celălalt USR – au ajuns la aceeași concluzie, și anume că hotărârea adoptată în august de Consiliul Local nu poate fi aplicată.

Andrei Volosevici: „Doamna senator Anastase minte din nou grav”

„Doamna senator Anastase îmi spunea că nu pun în practică proiectul privind voucherele. Profit public, asumat, de prezența domnului viceprimar și a doamnei viceprimar, ca să spună dânșii dacă am încercat o secundă să împiedic punerea în aplicare a hotărârii, dacă de mai bine de o lună – ca să nu apară discuții că este proiectul politic al nu știu cui pe care îl întârzie Volosevici – dânșii au dispoziție de a pune în practică acest proiect cu voucherele și care a fost poziția dânșilor în discuțiile operative pe care le avem. Aveți procesele-verbale în care se spune foarte clar că nu se poate pune în aplicare”, a afirmat primarul Ploieștiului, în timpul ședinței de marți a Consiliului Local.

„Eu vorbesc de procese-verbale în care am spus «Eu cred că nu e în regulă, nu se poate aplica». Am mers, cu bună credință, să întreb la toate instituțiile «Se poate sau nu?». Mi s-a răspuns foarte clar că nu. Am avut ședințele astea prin care viceprimarii au spus «Da, dom’le, nu se poate aplica, facem un proiect prin care să le dăm banii». Mint, doamna viceprimar?”, a completat primarul. În replică, viceprimărița Anca Popa a evitat o poziție fermă, anunțând că va transmite ulterior un răspuns scris, în timp ce viceprimarul Daniel Nicodim, care participa la ședință prin intermediul aplicației informatice, nu a figurat online la momentul respectiv.

- Reclamă -

Colegii acestuia din PNL prezenți în sală i-au reproșat primarului că nu a putut să găsească o soluție de aplicare a hotărârii, după care a delegat problema către viceprimari, aceștia argumentând că în alte localități se acordă fără probleme vouchere.

Vouchere educaționale în Ploiești pentru (câțiva) elevi și preșcolari

Acordarea unor vouchere educaționale pentru preșcolarii și elevii din Ploiești, până la clasa a opta inclusiv, a fost decisă la începutul lunii august de către Consiliul Local. Fiecare copil are dreptul, conform hotărârii, la un voucher de 150 de lei, pentru rechizite, pe baza cererii depuse de părinți. Proiectul a fost propus de majoritatea PNL-USR, cumva ca răspuns la o inițiativă a primarului, care viza acordarea de rechizite, practic prin extinderea programelor „Primul ghiozdan” și „Cutia școlarului”, care vizau doar clasa I și respectiv clasa zero.

Odată cu adoptarea hotărârii privind acordarea de vouchere educaționale, s-a renunțat și la cele două programe, astfel că elevii nu au mai primit nici măcar pachetele tradiționale și, la aproape două luni de la începerea anului școlar, încă nu știu când și cum vor primi banii promiși pentru rechizite.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img