horia tiseanu adi termie licitatie apa calda ploiesti

Directorul ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) Termo Prahova, Horia Tiseanu (foto sus), deși este responsabil de monitorizarea contractului de furnizare a apei calde în Ploiești, a avut o reacție revoltătoare cu privire la faptul că ploieștenii au rămas începând de luni, 1 august, fără apă caldă. Potrivit primarului Ploieștiului, Andrei Volosevici, acesta i-a spus: “Eu sunt din Câmpina, nu știu dacă este apă caldă”. 

Consiliul Județean Prahova este proprietarul centralei termice de la Brazi și a rețelei primare de distribuție. Primăria Ploiești administrează doar instalațiile din oraș și punctele termice. Astfel, s-a înființat ADI Termo Prahova, instituție subordonată Consiliului Județean Prahova, asociere din care fac parte atât Consiliul Județean, cât și Consiliul Local Ploiești. Rolul ADI Termo Prahova este de a monitoriza contractul de delegare prin concesiune a serviciului de furnizare termie (apă caldă și căldură), contract care a fost câștigat în urmă cu două luni de Termoficare Prahova S.A.. Director la ADI Termo Prahova este Horia Tiseanu, fost primar al municipiului Câmpina.

Potrivit primarului Ploieștiului, ieri dimineață, când orașul a rămas fără apă caldă, l-a sunat pe Horia Tiseanu, iar răspunsul oferit de acesta a fost de-a dreptul revoltător: “Eu sunt din Câmpina, nu știu dacă este apă caldă. Mă interesez”.

Reporterii noștri au încercat să obțină un punct de vedere de la Horia Tiseanu cu privire la faptul că operatorul de termoficare, al cărui contract este responsabilitatea sa, a lăsat 130.000 de ploieșteni fără apă caldă, dar acesta nu a răspuns nici la apelurile, nici la mesajele reporterilor noștri.

Aproximativ 50.000 de apartamente din oraș sunt racordate la sistemul public de termoficare, iar oamenii care locuiesc în acestea au fost informați de Termoficare Prahova că nu vor avea apă caldă minim 30 de zile din cauza unor lucrări care trebuie efectuate la cazanul de apă fierbinte din incinta CET Brazi.

Cu toate acestea, luni seară, primarul Ploieștiului Andrei Volosevici a prezentat în cadrul unei conferințe de presă un document care pune întreaga situație într-o nouă lumină. Potrivit documentului, există alte două cazane care puteau fi folosite astfel încât ploieștenii, dar și spitalele din oraș, să nu rămână fără apă caldă. În acest context, primarul vorbește despre “premeditare”, “rea voință” și “jocuri politice”. În urma situației create, edilul-șef al Ploieștiului a anunțat că a depus plângere penală.

Citește toate detaliile aici:

Plângere penală, după ce 130.000 de ploieșteni au rămas fără apă caldă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here