fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Plângere penală, după ce 130.000 de ploieșteni au rămas fără apă caldă

Citește Și

- Reclamă -

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat că a făcut plângere penală în cazul contractului de furnizare a agentului termic, după ce ploieștenii racordați la sistemul public au rămas începând de luni dimineață, 1 august, fără apă caldă.

Anunțul a fost făcut de edil într-o conferință de presă, luni seară, iar acesta a mai susținut că putea fi evitat ca orașul să rămână fără apă caldă, însă, situația a fost „premeditată”.

- Reclamă -

Aproximativ 50.000 de apartamente în care locuiesc 130.000 de ploieșteni au rămas fără apă caldă după ce, potrivit operatorului de termoficare, au fost demarate lucrări la cazanul de apă fierbinte. Lucrările vor dura minim 30 de zile, a anunțat operatorul, și pe lângă oamenii care nu mai au apă caldă în case sunt afectate și o parte din spitalele din oraș, cum ar fi Spitalul de Pediatrie, Maternitatea Ploiești și secția de la nord, centrală, a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. În ceea ce privește Maternitatea, managerul unității a dispus ca  echipă de muncitori să repara instalația solară pentru a asigura un minim de apă caldă nou-născuților.

Citește și:

Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost informat de abia astăzi că se oprește apa caldă

În acest context, primarul Andrei Volosevici (PNL) a anunțat că a făcut plângere penală. Totodată, președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a solicitat votul consilierilor județeni pentru a vota marți rezilierea contractului cu operatorul de termoficare în cadrul ședinței AGA a ADI Termie (instituție subordonată CJ care monitorizează contractul de delegare prin concesiune a serviciului de termoficare).

- Reclamă -

„Am denunţat penal contractul, aşa că nu pot să mă duc să reziliez ceva ce eu consider că e ilegal. (…) Am formulat plângere penală pe acest contract, care nu are legătură cu documentaţia adoptată de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. (…) Cer public ca autorităţile statului să îşi facă datoria”, a afirmat primarul Ploieștiului în timpul conferinței de luni seară.

Volosevici spune despre acest contract că este „făcut şi semnat ilegal”, conţine o clauză care nu a fost votată de CL şi care obligă municipalitatea să-i plătească în avans operatorului, contrar legii, 50% din cheltuielile cu materia primă.

În plus, Volosevici a explicat că soluţia pentru ca oraşul să nu rămână fără apă caldă exista, dar situaţia a fost „premeditată”.

Edilul a prezentat un document datat 30 iunie emis de către operatorul Termoficare Prahova către Consiliul Județean, Consiliul Local și ADI Termie despre care spune că a ajuns pe adresa de mail a primăriei de abia în cursul zilei de 1 august, la ora 17.35, când apa caldă era deja oprită de câteva ore. În document, operatorul informează despre faptul că a încheiat un contract de închiriere a două cazane de apă fierbinte pentru o perioadă de 12 luni, astfel încât reparațiile efectuate la cazanul principal n-ar fi trebuit să afecteze furnizarea de apă caldă.

- Reclamă -

Citește detalii aici:

VIDEO: Criza apei calde la Ploiești, dezvăluiri. Primarul Volosevici: “Este ceva premeditat”

„Cred că este mai clar decât oricând cine trebuie să se ocupe de infrastructura care să asigure motorul, care înseamnă furnizare de căldură, că ADI habar nu are ce a făcut, că soluţiile existau. (…) Dragi ploieşteni, (…) ei erau deja foarte clar şi bine premeditaţi să facă lucrul ăsta. Pare că această hârtie atestă că aceste CAF (cazane de apă fierbinte – n.red.) erau luate să asigure continuitatea serviciului de termie. Eu cred că nişte oameni nu sunt zdraveni la cap. (…) Totul a fost premeditat”, a declarat Volosevici.

Referindu-se la anunţul preşedintelui CJ, Iulian Dumitrescu, potrivit căruia în AGA a ADI Termo Prahova convocată în şedinţă marţi se va lua în discuţie rezilierea acestui contract, primarul spune că totul este „o mascaradă”.

„Astăzi am mai asistat la o mascaradă. (…) Poate cineva îi spune preşedintelui ADI, domnului Iulian Dumitrescu, că nu are nevoie de o hotărâre de consiliu judeţean să îl împuternicească să rezilieze un contract, mă refer la cel cu furnizorul de termie. Este clar statutul. Dacă vrem să facem spectacol, să ne împuternicească cineva să reziliem contractul, ok. Dar contractul ne spune foarte clar ce poate face preşedintele ADI Termie fără niciun fel de împuternicire”, a adăugat Volosevici.

Citește și:

Iulian Dumitrescu, președintele CJ, cere rezilierea contractului cu operatorul de termoficare al Ploieștiului

„Avem o firmă care deţine contractul de delegare prin concesiune a serviciului public de termie în municipiul Ploieşti. Firma asta a câştigat licitaţia acum două luni de zile, iar acum, de la 1 august, au anunţat să suspendă livrarea de apă caldă în municipiul Ploieşti. Mi se pare total inacceptabil să întrerupă livrarea de apă caldă către populaţie. Mi se pare inadmisibil să creadă orice firmă ar veni să preia serviciul acesta de apă caldă şi termie că poate să facă ce vrea aici în Ploieşti. Mâine am convocat o şedinţă AGA la ADI Termie şi în şedinţa asta o să dezbatem posibilitatea rezilierii contractului de termie, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale. Pentru aceasta, vă solicit un mandat”, a spus Dumitrescu în timpul ședinței în care a cerut mandatul consilierilor județeni pentru a vota rezilierea contractului.

El a explicat că în contract există un punct care prevede că societatea este obligată să asigure continuitatea serviciului de apă caldă şi căldură, iar juriştii analizează contractul în vederea dezbaterilor care vor avea loc marţi.

„Dacă s-ar întâmpla să se rezilieze, nu trebuie să se teamă ploieştenii că intrăm într-o nouă licitaţie, ci avem posibilitatea unei încredinţări directe pe situaţii de urgenţă a serviciului de termie. E inacceptabil ca un oraş întreg să rămână fără apă caldă minim o lună de zile, la 2 luni după câştigarea licitaţiei. (…) Vreau să vă rog să îmi acordaţi mandat, dacă condiţiile sunt îndeplinite, să putem rezilia”, a mai afirmat preşedintele CJ.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...