Un tânăr de 21 de ani s-a ales cu dosar penal, pentru că a fost prins, marți, la volanul unui microbuz fără a avea permis pentru această categorie de autovehicule. 

Șoferul a fost oprit de un echipaj de poliție în localitatea Filipeștii de Târg, însă și-a continuat drumul până când a ajuns în curtea firmei la care lucrează.

Polițiștii l-au urmărit și au descoperit că nu avea permis categoria D1, pentru microbuzul pe care îl conducea.

Culmea e că tânărul deține permis pentru celelalte categorii de autovehicule, inclusiv pentru TIR, dar nu și pentru microbuze și autobuze, astfel că s-a ales cu dosar penal.

“În jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Florești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Filipeştii de Târg au observat un  microbuz care se deplasa pe direcția Filipeștii de Târg-sat Minieri.

Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire al microbuzului, însă conducătorul acestuia a refuzat să se conformeze, continuându-și deplasarea pe DJ 101I.

Ulterior, conducătorul auto a intrat în curtea unei societăți comerciale,unde a fost oprit și legitimat.

În urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit că persoana aflată la volanul autovehiculului nu deține permis de conducere pentru categoria D1, pentru a avea dreptul de a conduce microbuzul pe drumurile publice.

Tânărul în vârstă de 21 de ani, din comuna Filipeștii de Târg a recunoscut fapta comisă, declarând că nu s-a conformat semnalelor oraganelor de poliție deoarece știa că nu are dreptul de a conduce microbuzul firmei unde lucrează.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv”, a transmis IPJ Prahova.

Foto cu caracter ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here