traian basescu pdl 24291400

traian basescu pdl 24291400Procurorii DNA au decis să disjungă, din Dosarul Microsoft, pentru a fi cercetat separat, un nou dosar care se referă la modul în care s-a cheltuit mita rezultată în urma cazului Microsoft. Ancheta a pornit de la acuzaţiile fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu.

Procurorii DNA se bazează pe declaraţiile făcute de fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, care, aflat în arest preventiv, a făcut unele denunţuri. Ca urmare a denunţurilor făcute, acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

Atunci au apărut primele informaţii referitoare la mita care ar fi ajuns în conturile PDL.Gabriel Sandu a prezentat documente şi dovezi din care reiese că el însuşi ar fi dat PDL 600.000 de euro. Acesta a declarat că banii au ajuns la sediul PDL din Modrogan şi că ar fi primit ordin de la doi oameni-cheie din partid: Vasile Blaga şi Elena Udrea.

G. Sandu a mai spus că un alt partid ar fi fost interesat să intre în “mecanismul şpăgilor”, nominalizând UDMR.

Procurorii au şi o serie de interceptări, din care reiese că politicienii erau interesaţi de posibile metode prin care puteau să intre în acest mecanism.

Şi numele lui Adrian Năstase apare în acest dosar. Un apropiat al acestuia, Alexandru Bittner, inculpat în dosar, spunea că Adrian Năstase a dat ordine clare în legătură cu modul în care trebuiau semnate contractele prin care statul român a cumpărat mai multe licenţe Microsoft decât era necesar.

sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here