fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Două tinere din Ploiești, prinse de poliție după ce au furat hainele unor copii și ale mamei lor

Citește Și

- Reclamă -

Două tinere din Ploiești, una în vârstă de 18 ani și alta de 24 de ani, au fost prinse de poliție după ce au furat hainele unor copii și ale mamei lor. Victimele își lăsaseră bunurile în dulapurile speciale amenajate la intrarea într-un supermarket din Ploiești.

Furtul a fost posibil, pentru că încuietoarea dulapului era defectă, susțin surse apropiate de anchetă.

”La data de 1 decembrie a.c., polițiștii Secției de poliție rurală Blejoi au identificat persoanele bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de furt. În fapt la data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00 polițiștii au fost sesizați de către o femeie despre faptul că i-ar fi fost sustrase mai multe articole vestimentare. Din discuțiile purtate cu aceasta a reieșit faptul că în timp ce se afla într-un centru comercial din comuna Blejoi, la un moment dat și-a lăsat geaca personală dar și alte 3 articole vestimentare, ale copiilor acesteia, într-o încăpere destinată bunurilor. Ulterior, la ieșirea din magazin a constatat faptul că cele 4 articole vestimentare i-au fost sustrase”, se arată într-un comunicat al Poliției Prahova.
În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate polițiștii au reușit identificarea și depistarea persoanelor bănuite de comiterea faptei ca fiind două tinere cu vârstele de 18, respectiv 24 de ani, ambele din municipiul Ploiești.

- Reclamă -

Prejudiciul în valoarea de 1.400 de lei a fost recuperat în totalitate, arată sursa citată.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Sfaturile din partea polițiștilor prahoveni sunt următoarele.

- Reclamă -

Nu vă lăudaţi în public că deţineţi asupra dumneavoastră sume mari de bani sau obiecte cu o valoare materială însemnată (bijuterii, bunuri electronice, etc.);

– Purtați portofelul sau geanta cu acte și bani, în buzunare interioare ale vestimentației, respectiv în față, la vedere, niciodată deasupra cumpărăturilor, sau în coşul de cumpărături.
– Feriţi-vă de priviri indiscrete când faceţi plata şi nu scoateţi toată suma de bani pe care o aveţi asupra dumneavoastră, ci numai suma de care aveţi nevoie pentru a plăti.
– Atenție sporită la folosirea cardurilor bancare, prin efectuarea de plăți sau retragerea de numerar din bancomate.
– Evitaţi pe cât posibil să vă înghesuiți sau să fiți înghesuiți în zone comerciale, pieţe, bazaruri, gări – autogări, magazine, mijloace de transport etc., atât în înțelesul actualei situații epidemiologice, precum și în înțelesul evitării victimizării.
– Acordați o atenție sporită locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior; nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere; atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut