fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

E jale la Județean. Medicii de la UPU, scrisoare deschisă către DSP ”Situația poate deveni dramatică”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Reacție fără precedent a medicilor urgentiști din cadrul Spitalului Județean Ploiești (SJU). Într-o scrisoare deschisă adresată directorului general al Direcției de Sănătate Publică Prahova, medicii din cadrul Unității de Primiri Urgențe reclamă condițiile improprii în care sunt nevoiți să acorde asistență medicală. Numărul extrem de mare de suspecți COVID-19 aproape că a epuizat resursele spitalului. Pe 17 locuri destinate celor care așteaptă testul care depistează noul coronavirus sunt aduși zilnici peste 50 de persoane. S-a ajuns în situația în care stabilirea diagnosticului să dureze și 42 de ore, timp în care bolnavii reclamă că nu primesc tratamentul de care au nevoie.

În scrisoare adresată conducerii DSP medicii de la cel mai mare spital din Prahova reclamă faptul că  izolatoarele din UPU, unde staționează suspecții de COVID-19, funcţionează în spaţii „improprii”, cu mobilier deteriorat, iar instalaţiile de oxygen sunt necorespunzătoare cerinţelor, iar circuitele sunt nefuncţionale.

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMOD  - Ziarul INCOMOD

O altă problemă gravă reliefată în adresa către DSP scoate în evidență criza de personal, atât de medici specialiști cât și de personal mediu. Deși la SJU sunt aduși într-o primă fază bolnavii de COVID-19, confirmați, la UPU nu lucrează medici infecționiști, așa cum ar fi normal, iar situația are toate șansele să devină ”dramatică”, spun medicii care lucrează la urgențe.

Nu doar lipsa de personal reprezintă o problemă la SJU Ploiești, ci și aparatura de specialitate care a devenit insuficientă pentru valul de pacienți din ultimele luni. ”Există un aparat de radiologie fix, un aparat CT, un ecograf funcțional la un județ de peste 780.000 de locuitori. Acest lucru duce la întârzieri inimaginabile. Pacienții și aparținătorii nu înțeleg cum de trebuie să aștepte în UPU 24 – 48 de ore până la finalizarea unui diagnostic”, se arată în document. În cazul în care un pacient este confirmat pozitiv COVID-19, acesta trebuie să mai aștepte chiar și încă 72 de ore în isolator până la eliberarea unui pat destinat tratării persoanelor infectate cu noul coronavirus.

- Reclamă -

Printre altele, medicii urgentiști de la SJU Ploiești cer Direcției de Sănătate Publică Prahova să extindă capacitatea izolatoarelor inclusiv în spitalele suport COVID-19 din județ. În plus, aceștia cer ca activitatea din laboratoarele medicale unde sunt prelucrate testele pentru depistarea SARS-CoV-2 să aibă un flux continuu, astfel încât să se poată stabili un diagnostic în cel ami scurt timp, nu în două sau chiar trei zile de la prelevarea probelor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img