perchezitii ploiesti 7oct 14

În această dimineață, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează 13 percheziţii pe raza judeţelor Argeș şi Olt la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane.

La data de 23 martie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul inspectoratului de poliţie judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 13 percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Argeş şi Olt.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală și complicitate le evaziune fiscală în formă continuată.

Persoanele sunt bănuite că, în perioada 2010-2013, au emis și înregistrat în contabilitatea unor societăți comerciale, cu obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos, mai multe operațiuni comerciale fictive constând în vânzarea și achiziționarea de bunuri în scopul diminuării profitului și solicitării unor deduceri ilegale de T.V.A..

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de peste 1.000.000 de lei, reprezentând neplata impozitului pe profit și T.V.A..

Nouă persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here