fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

„Fake-uri” Hugo Boss, Tommy Hilfiger și Guess, în valoare de 17.000 lei, confiscate într-o singură zi în Prahova

Citește Și

- Reclamă -

Polițiștii din Prahova au controlat joi, 19 mai, zece agenți economici cu privire la respectarea normelor legale din domeniul drepturilor de proprietate industrială. Magazinele controlate sunt din Ploiești, Breaza, Bușteni și Plopeni, iar polițiștii au găsit haine și jucării contrafăcute în valoare de 17.000 lei.

Printre brand-urile „fake” expuse la vânzare în magazinele respective se numără Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Guess și Nike. Articolele au fost confiscate, iar operatorii economici care le vindeau s-au ales cu dosare penale.

- Reclamă -

„În urma activităților, polițiștii au constatat șase infracțiuni economice și au confiscat bunuri în valoare de peste 17.000 de lei. Totodată, a fost aplicată și o sancțiune conform O.G. 28/1999, în valoare de 10.000 de lei.”, a transmis Poliția Prahova într-un comunicat.

În Ploiești au fost controlați patru agenți economici din incinta unor centre comerciale din zona de vest și din cartierul Malu Roșu, iar la doi dintre agenți polițiștii au găsit la vânzare haine și jucării inscripționate cu însemnele și denumirile unor mărci protejate, la prețuri net inferioare celor practicate pe piață pentru produsele autentice. Articolele nu avea certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că sunt contrafăcute, așa că marfa, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, a fost confiscată pentru cercetări.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Breaza au continuat acțiunile pe raza de competență, confiscând astfel jucării în valoare de 1.215 lei.

- Reclamă -

Tot ieri, doi agenți economici au fost verificați și în orașul Bușteni, unde polițiștii au confiscat mai multe jucării ale căror inscripții erau identice/ asemănătoare cu cele ale unor mărci protejate pe teritoriul României.

Astfel, au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 500 de lei.”, se mai arată în comunicat.

Și în Băicoi polițiștii au găsit haine contrafăcute ale unor branduri de renume la un magazin e unde au fost confiscate articole în valoare de aproximativ 1.500 de lei.

În Plopeni au fost confiscate 200 de articole vestimentare cu o valoare de aproximativ 13.000 de lei, mai precizează reprezentanții IPJ Prahova în comunicat.

- Reclamă -

„Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că unul dintre agenții economici a comercializat bunuri în urma cărora a obţinut venituri pe care nu le-a fiscalizat în totalitate, prin intermediul casei de marcat din dotarea unității, rezultând o sumă nejustificată în plus de 895 de lei, drept pentru care persoana juridică a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform O.U.G. nr. 28/ 1999 şi confiscarea sumei de bani.

În toate cazurile, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.”, se mai arată în comunicat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...