fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Ferma Dacilor: procurorii cer ca patronul Cornel Dinicu să rămână în arest la domiciliu

Citește Și

- Reclamă -

Procurorii cer ca patronul de la Ferma Dacilor, complexul care a ars în noaptea de Crăciun, să rămână în arest la domiciliu. Cornel Dinicu este acuzat de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Potrivit datelor de pe portalul instanțelor de judecată, magistrații de la Judecătoria Ploiești dezbat luni cererea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu în cazul lui Cornel Dinicu, patronul de facto al complexului Ferma Dacilor.

Citește și: Mesaj sfâșietor al supraviețuitorului care și-a pierdut tată și frații în incendiul de la Ferma Dacilor

- Reclamă -

Acesta fusese arestat preventiv la începutul lunii ianuarie, iar începând cu 1 februarie este în arest la domiciliu.

Reamintim că în noaptea de Crăciun a avut loc un incendiu devastator în comuna Gura Vadului, sat Tohani, la Ferma Dacilor. Opt oameni au murit atunci, dintre care trei copii, printre care și fiul lui Cornel Dinicu.

Vezi aici imagini de la locul tragediei!

- Reclamă -

Atât Cornel Dinicu, dar și administratorii din acte ai complexului, Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie, sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Citește și: Un TV care se încingea, cea mai probabilă cauză a incendiului de la Ferma Dacilor

Anchetatorii susțin că întreg corpul principal de clădire, care includea restaurant, bucătărie, dar și spații de cazare la parter și la mansardă, fusese construit în regie proprie, fără avize și autorizație de construire. Mai mult decât atât, atunci când deținătorii complexului au vrut să intre în legalitate, inclusiv aceste demersuri au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, mai susțin procurorii.

Citește și: Ferma Dacilor a fost la un pas de demolare. Instanța i-a dat însă dreptate, iar Consiliul Județean nu a mai făcut recurs

- Reclamă -

În plus, locul nu avea autorizație de securitate la incendiu, deși fusese controlat de pompieri.

Citește și: Filmul incendiului de la Ferma Dacilor, povestit de copilul care a fugit din foc

Nu în ultimul rând, anchetatorii au scos la iveală faptul că societatea comercială era racordată la rețeaua de energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014 pentru un consumator non-casnic tip persoană fizică, pentru un loc de consum cu denumirea ”pompă de apă”, având o putere de 8kw, insuficientă pentru susținerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut