fbpx
marți, octombrie 3, 2023
19.4 C
Ploiești
spot_img

Forța Dreptei Ploiești : ”Colectarea selectivă a deșeurilor în Ploiești, inspirată de modelul Polaris din Constanța”

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Dragoș Rusu, președintele filialei Forța Dreptei Ploiești, atrage atenția asupra necesității implementării la Ploiești a unui model de colectare selectivă a deșeurilor.

Exemplul dat este cel al Constanței.

Redăm mai jos comunicatul de presă:

- Reclamă -

”Ploieștiul se află pe un loc codaș în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor. Acest lucru nu numai că afectează grav mediul înconjurător, ci are și un impact negativ asupra bugetului local, prin amenzile foarte mari care merg anual la Fondul de Mediu. Conform cerințelor UE, gradul de colectare ar fi trebuit sa ajungă în 2023 la peste 50%. Cu toate acestea, la Ploiești se colectează selectiv doar în proporție de 6 – 7%.

            Nu vom încerca să găsim vinovați pentru acestă situație îngrijorătoare, ci vom face un apel către populație, autorități și operatorul de salubritate.

            Există în România și modele de urmat, implementate cu succes în alte orașe.

- Reclamă -

            Unul dintre exemple este modelul implementat în Constanța, cunoscut sub numele de „Polaris”. Acest model a reușit să transforme gestionarea deșeurilor într-o soluție eficientă și sustenabilă, aducând numeroase beneficii, cum ar fi reducerea cantității de deșeuri deversate în mediu, economisirea resurselor și generarea de fonduri pentru dezvoltarea comunității.

          Din data de 11 septembrie 2023, angajații Polaris M Holding SRL, operatorul de salubritate din Constanța, vor începe verificarea conținutului recipientelor pentru deșeuri reciclabile și reziduale. Colectarea deșeurilor amestecate este refuzată, evidențiind astfel o seriozitate remarcabilă în abordarea problemei.

           Este esențial să reținem că amestecarea deșeurilor reciclabile cu cele reziduale nu este doar o problemă de salubrizare, ci una legală. Conform reglementărilor din Constanța, nerespectarea acestor reguli poate duce la sancțiuni semnificative, de până la 40.000 lei.

          Ne dorim implementarea unui astfel de model și în Ploiești. Prin colaborarea între autorități locale, organizații neguvernamentale, companii private și cetățeni, suntem convinși că putem obține rezultate similare celor din Constanța. Colectarea selectivă nu este doar o necesitate pentru protejarea mediului, ci și o oportunitate pentru dezvoltarea sustenabilă a orașului nostru.” – se artă în comunicatul semnat de Dragoș Rusu.    

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...