fbpx
luni, mai 29, 2023

Fost contabil al unei primării, trimis în judecată pentru delapidare. Cazul a devenit celebrul după ce contabilul a dispărut fără urmă

Citește Și

- Advertisement -

Un caz care a fost intens dezbătut la vremea sa revine în actualitate. La Judecătoria Ploiești va începe, în curând, procesul în care este judecat fostul contabil al Primăriei Lipănești, George Ciprian D., acuzat de delapidare într-un caz care, la vremea respectivă, căpătase oarecare iz de telenovelă.

Zdp.ro anunță că dosarul a fost trimis în judecată, la șapte ani de la comiterea faptei.

- Advertisement -

Potrivit informațiilor publicate de portalul instanțelor de judecată, dosarul, în care apar nu mai puțin de șapte inculpați, a fost înregistrat la Judecătoria Ploiești pe 13 februarie 2019, iar până la acest moment nu a fost stabilită data la care se va judecat primul termen.

Povestea a început în aprilie 2012, cu un control al Curții de Conturi Prahova a început un control la Primăria Lipanești. La scurt timp, contabilul șef al Primăriei a dispărut. Ultima dată, mașina acestuia a fost văzută în zona Spitalului Județean de Urgență din Ploiești.

În jurul misterioasei dispariții au fost creionate fel de fel de scenarii, însă lucrurile s-au limpezit când inspectorii Curții au descoperit un prejudiciu adus la bugetul local.

- Advertisement -

Misterul s-a risipit de tot, câteva luni mai târziu. La începutul lui noiembrie 2012, fostul contabil al Primăriei Lipănești s-a predat autorităților. Atât acesta, cât și Dana Maria P., cea care ajunsese, între timp, să ocupe funcția acestuia, au primit mandate de arestare preventivă.

Cei doi, alături de alte cinci persoane, sunt pe lista inculpaților, în dosarul trimis în judecată abia la începutul acestui an.

Sursa: www.telegrama.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Când se face dezinsecție și deratizare în Ploiești

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social in Mun. Ploiesti, Str. Penes Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10,...

Mai Multe Articole Ca Acesta