Constructorul român Erbașu a câștigat contractul pentru modernizarea Drumului Județean Câmpina-Săcele pe Valea Doftanei cu o ofertă de 312 milioane lei. Oferta reprezinta 75 la sută din valoarea pe care o estima Ministerul Dezvoltării, adică 411 milioane lei fără TVA. Drumul are o lungime de 25 de kilometri și va lega județele Brașov și Prahova.

Contractul pentru modernizarea celor 25 de kilometri de Drum Județean și Drum forestier din județele Prahova și Brașov a fost semnat pe 1 martie 2023 în prezența premierului Nicolae Ciucă, a miniștilor Transporturilor, Internelor și Dezvoltării, dar anunțul oficial de atribuire în SEAP a fost publicat de-abia pe 8 martie, la o săptămână de la semnarea acestuia, situație cel puțin neobișnuită.

Mai mult de atât, atrage atenția oferta constructorului, mult sub valoarea estimată a contractului reprezentând 75,9 % din estimarea Companiei Naționale de Investiții, 411 milioane lei.

Erbașu (companie cu capital integral privat românesc) este  unul dintre cei mai mari antreprenori de pe piața construcțiilor din România,  derulează contracte și participă la licitații CNAIR duble ca valoare (ultima fiind pe Autostrada Transilvania- Lotul Chiribiș-Biharia) dar diferența de un sfert din valoarea estimată pentru proiectul de pe Valea Doftanei este totuși, surprinzător de mare.

Sursa: newsbrasov.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here