Un ofițer superior din cadrul Biroului Control Intern al Academiei de Poliție a fost trimis în judecată sub acuzația de luare de mită. 

Ofițerul, care era împuternicit șef al Biroului Control Intern, i-ar fi cerut mită unui subordonat în schimbul acordării unei majorări salariale cu 50 la sută din salariul de bază.

Superiorul ar fi solicitat banii în plus pe care subalternul i-ar fi încasat timp de 6 luni.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului BEUTORU IULIAN, comisar de poliție, la data faptei împuternicit șef al Biroului Control Intern din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În cursul lunii iulie 2020, inculpatul Beutoru Iulian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un subordonat sumele de bani pe care acesta ar fi urmat să le obțină din acordarea, pe o perioadă de șase luni, a unei majorări salariale de până la 50% din valoarea salariului de bază.

În contextul menționat mai sus, inculpatul ar fi întocmit și înaintat propunerea motivată colegiului de conducere din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, propunere care, în final, a fost respinsă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție”, se arată într-un comunicat al DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here