fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
23.4 C
Ploiești
spot_img

Fost spital de boli infecțioase, transformat în centru cultural, la Băicoi – Stadiul lucrărilor

Citește Și

- Reclamă -

Lucrările privind transformarea unui fost spital de boli infecțioase într-un centru cultural modern avansează rapid. Proiectul pe fonduri europene este realizat de primăria Băicoi.

Finanțarea proiectului este în valoare de 8,2 milioane de lei, fără TVA, și este realizată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

- Reclamă -

Clădirea fostului spital de boli infecțioase este la bază un fost domeniu boieresc. În trecut a aparținut prințesei Cleopatra Trubețkoi, născută Ghica. Ulterior, regimul comunist a transformat domeniul în spital de boli in fecțioase, iar în prezent construcția este modernizată în procent de 70%.

Lucrările au constat în reabilitarea zidurilor, care au fost tencuite și izolate termic la exterior, s-a montat tâmplărie PVC, au fost refăcute integral rețelele electrice și sanitare, s-au reabilitat, de asemenea, și pardoselile.

În paralel, constructorii au demarat execuția corpului nou de clădire, pe trei nivele (P+2E), care va fi unit cu cel vechi printr-un spectaculos pasaj de sticlă. Aici se pot amenaja o sală de proiecții, o sală de spectacole  și o sală de festivități.

- Reclamă -

La noul corp s-a montat deja plafonul și mai sunt de instalat termopane și de amenajat interioarele. Avem ceva probleme din cauza inflației, care a mai tăiat din banii alocați prin fondurile europene, așa că vrem să vedem dacă putem termina totul și să ne încadrăm în suma alocată. Urmărim cu atenție, așadar, ce se întâmplă aici. Întreaga lucrare trebuie finalizată până pe 31 decembrie 2023” – a declarat primarul Marius Constantin.

Același proiect prevede și construirea de trotuare. În acest sens, a început să se lucreze deja pe strada Unirii, din apropiere de sediul Primăriei Băicoi și până la intersecția cu strada Alexandru cel Bun.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...