Dezastru ecologic pe un câmp de lângă Ploiești, care aparține de comuna Târgșorul Vechi. Un control al Gărzii de Mediu s-a soldat cu amenzi atât pentru un operator economic, cât și pentru primărie, după ce comisarii instituției au găsit acolo o autoutilitară care arunca deșeuri. Controlul a fost efectuat vineri, 21 mai.

Zona este o adevărată groapă de gunoi, după cum se vede din imaginile de la finalul articolului. În mare parte, vorbim de deșeuri rezultate din construcții sau demolări și depozitate aici, cel mai probabil ilegal.

Comisarii Gărzii de Mediu au identificat un operator economic care arunca, dintr-o autoutilitară, material inert, adică pământ amestecat cu deșeuri din construcții/demolări. Deșeurile, spun reprezentanții Gărzii de Mediu, provin de la combinatul de la Brazi. Reprezentanții instituției spun că documentele de transport pentru deșeuri ale autoutilitarei nu erau completate conform prevederilor legale, iar societatea va fi amendată conform legislației de mediu în vigoare.

În plus, comisarii Gărzii de Mediu vor amenda și primăria Târgșoru Vechi cu suma de 15.000 lei, în baza Legii regimului deșeurilor.

La control a participat și comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, Mihaela Duță, dar și senatorul prahovean Aurel Oprinoiu și echipaje de jandarmi și comisari ai Gărzii de Mediu.

Mai jos puteți vedea imagini de pe câmpul respectiv:

1 COMENTARIU

  1. ,,Toto” , legea spune că se confiscă şi autoutilitara ( cel puțin până la plata integrală a sancțiunilor aplicate + curățatea zonei…în mod legal , de către cel vinovat sau pe cheltuiala acestuia ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here