Un incident de securitate a avut loc la dezbaterea privind proiectul de Lege pentru securitatea și apărarea cibernetică a României. Pe ecranul din spatele celor care conduc dezbaterea au fost rulate imagini cu conținut explicit pentru adulți, transmite Captura, care a publicat și o imagine de la incident (foto sus).
“Incident de securitate la dezbaterea privind proiectul de Lege pentru securitatea și apărarea cibernetică a României.
Un colaj de imagini cu conținut explicit pentru adulți a fost afișat pe ecranul care asigura legătura cu participanții online, conectați la dezbatere prin platforma Zoom.
Dezbaterea este organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării într-o sală din clădirea Rectoratului Universității Politehnica.
Printre participanți se numără trei secretari/subsecretari de stat, parlamentari, un oficial de la Directoratul National pentru Securitate Cibernetica, consilieri de miniștri sau activiști din societatea civilă.
Dezbaterea are mai multe mize privind libertatea de exprimare pe Internet în viitorul apropiat. Una dintre controverse vizează atribuțiile sporite ale SRI, în viziunea proiectului de lege, de a bloca conținut considerat “terorist” înaintea vreunui verdict judecătoresc.”, a transmis Captura pe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here