fbpx
luni, mai 29, 2023

FOTO. Ucrainean prins de polițiști în timp ce transporta ilegal substanțe periculoase în România

Citește Și

- Advertisement -

676 de recipiente cu substanțe periculoase posibil contrafăcute, în valoare de aproximativ 270.000 de lei, și un autoturism au fost indisponibilizate de polițiști.

În noaptea de 12 spre 13 martie, la ora 02.00, polițiști din cadrul I.P.J. Caraș-Severin au depistat, pe o stradă din Reșița, un autoturism condus de un cetățean ucrainean, cu domiciliu în Suceava.

- Advertisement -

În urma controlului autovehiculului, în interior au fost găsite 676 de recipiente conținând erbicide și insecticide, substanțe periculoase, provenite din Ucraina.

În cauză au fost întocmite acte procedurale și a fost dispusă începerea urmăririi penale față de conducătorul auto, pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, respectiv producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării.

Cercetările sunt continuate de polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

- Advertisement -

Cele 676 de recipiente identificate, precum și autoturismul folosit la transportarea acestora, au fost indisponibilizate. Valoarea prejudiciului estimat este de 270.000 de lei.

Astfel de acțiuni comune vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea faptelor penale ce implică transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare.

În activități au fost angrenați și lucrători ai Gărzii de Mediu și de la Oficiul Fitosanitar Caraş-Severin, fiind trimise probe către Laboratorul Fitosanitar, pentru a se stabili dacă produsele sunt de origine sau sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Sursa: Poliția Română

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urmărire lângă Ploiești. Doi tineri drogați și fără permis au condus aceeași mașină

Polițiștii de la Serviciul Rutier au reușit să prindă doi tineri care s-au urcat la volanul aceleiași mașini, deși...

Mai Multe Articole Ca Acesta