fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
26.2 C
Ploiești
spot_img

Gașca de tineri care a speriat Strejnicu. Poliția târăște dosarul de un an

Citește Și

- Reclamă -

*Mai mulți tineri din Strejnicu se adună seară de seară în zona magazinelor din centru.

*Băieții fumează, beau frecvent, fac gălăgie și, uneori, se dau viteji, provocând pagube materiale.

*Doi dintre ei fac obiectul unui dosar penal deschis de poliție anul trecut, când au aruncat cu bolovani în curtea unui localnic. O piatră l-a lovit în cap pe un prieten al acestuia, iar o mașină parcată în curte a fost avariată. Poliția abia se mișcă, spun victimele. Dosarul a fost mutat de la Târgșoru Vechi, la Blejoi și e luat de la zero, pentru că – susțin oamenii – a fost uitat de polițiști prin birouri…

Sătui de gălăgia, mizeria lăsată în fiecare noapte, dar și de pagubele provocate de tinerii care se strâng la magazine la lăsarea serii, cei care stau în zonă sună frecvent la 112.

Potrivit unui comunicat primit din partea IPJ Prahova, la solicitarea Ziarului Incomod, în 2022 au fost înregistrate cinci sesizări formulate prin intermediul 112.

- Reclamă -

În urma apelurilor, polițiștii s-au deplasat la fața locului, aplicându-le amenzi scandalagiilor.

Din verificările efectuate în evidențele existente, s-a constatat faptul că, în cursul anului 2022, au fost înregistrate 5 sesizări formulate prin SNUAU 112, cu privire la faptul că pe raza comunei Târgșorul Vechi, sat Strejnicu, județul Prahova, un grup de tineri manifestă un comportament antisocial, tulburând ordinea și liniștea publică în zonă.

Astfel, în urma intervenției la aceste evenimente, polițiștii au constatat fapte de natură contravențională, motiv pentru care, persoanelor identificate le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991, totodată fiind restabilită ordinea și liniștea publică în zonă„, a transmis IPJ Prahova.

- Reclamă -

Asta nu i-a descurajat pe tinerii care n-au ce face seara acasă. De fapt, seară de seară, fără oprire, aceștia se adună în fața celor câteva magazine și se comportă ca de obicei.

Mărturie stau pereții „marcați” de băieți cu tot felul de mesaje, burlanele îndoite cu picioarele și cu pumnii, neonul spart de la intrarea în farmacia veterinară și, evident, covorul de semințe de pe jos.

Oamenii au făcut sesizări și la Poliția Locală. Degeaba. Nu s-a rezolvat absolut nimic.

Un dosar uitat. Și luat de la capăt. „Vă tăiem! Vă omorâm!”

De departe cel mai grav incident provocat de gașca veselă de la Strejnicu a avut loc în ziua de 16 iulie 2022. Tinerii adunați în centru au încercat să intre în curtea unui imobil unde avea loc o petrecere pentru o zi de naștere.

În momentul în care nu au fost lăsați să intre, au început să amenințe cu acte de violență.

- Reclamă -

„În seara zilei de 15.07.2022, am participat la o petrecere. Pe parcursul desfășurării petrecerii, între …. (proprietarul locuinței – n.r.) și un grup de persoane necunoscute, a izbucnit un conflict pe fondul încercării celor din urmă de a intra în curtea imobilului.

După aproximativ 10 minute de la primul incident, aceleași grup format din aproximativ 6 persoane a încercat, din nou, să intre în curtea imobilului și să adreseze injurii participanților la petrecere.

Am decis să mă deplasez împreună cu …. (proprietarul locuinței – n.r.) la poarta imobilului pentru a împiedica intrarea acestora pe proprietate.

Ulterior, aceste persoane au fugit.

Împreuna cu … (proprietarul locuinței – n.r.) am pornit în urmărirea acestora.

Pe fondul injuriilor adresate de acest grup format din persoane necunoscute, s-a sesizat un echipaj de Politie aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu si a procedat la legitimarea acestora.

Ulterior, am revenit la locul petrecerii.

CITEȘTE și Prahovean acuzat că a violat două copile cu handicap pe care le avea în plasament

După aproximativ o oră de la al doilea incident, în dimineața zilei de 16.07.2022, la poarta imobilului mai sus menționat, unde se desfășura petrecerea, s-au prezentat numiții A.M. si P.A. însoțiți de grupul inițial, cu intenția de a forța intrarea în imobil. Numiții A.M. si P.A, (pe care am reușit să îi identific ulterior din fotografiile postate pe rețeaua de socializare „Facebook”) au început a profera amenințări cu acte de violenta fizică („va tăiem”, „va batem”, „intrăm peste voi”).

Pe fondul tulburării repetate a petrecerii, împreuna cu …. si cu …. m-am deplasat la poarta imobilului, cu intenția de a apela 112 si de a îi împiedica să intre în curtea imobilului.

Numitul A.M. a continuat sa adreseze amenințări cu acte de violenta fizica („vă omorâm”, „vă rupem” „intrăm peste voi”), în timp ce numitul P.A. s-a aplecat si a luat de pe sol o cărămidă/piatră cu care a aruncat spre mine si care m-a lovit în zona  pometelui si a arcadei.

Ulterior agresiunii, sângerând, am revenit în curtea imobilului unde se desfășura petrecerea, neavând cunoștință de ce s-a mai întâmplat ulterior.

Având în vedere rana deschisă și durerile resimțite, am telefonat numărul unic de urgență 112.

CITEȘTE și Filme porno puse de șofer în autobuz unor eleve: „Dacă vreți, vă învăț eu”

M-am deplasat la sediul postului de Politie, împreună cu echipajul sosit la caz.

Ulterior, pe fondul sângerării, am solicitat intervenția echipajului de ambulanță, care mi-a acordat primul ajutor, si am refuzat transportul la Spitalul Județean de Urgență Ploiești”.

Este un fragment din plângerea penală formulată de victimă. Bărbatul agresat și-a scos certificat medico-legal. A fost lovit în ochi și la cot.

Ca urmare a unei sesizări formulate în data de 16.07.2022, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violente și distrugere, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești. La finalizarea cercetărilor, dosarul penal va fi înaintat unității de parchet, cu soluție procedurală„, a transmis IPJ Prahova, la solicitarea Ziarului Incomod.

Inițial, dosarul a fost instrumentat de Poliția Rurală Târgșoru Vechi. Cu toate că faptele reclamate sunt grave (tentativă de violare a domiciliului, lovire sau alte violențe și distrugere), oamenii așteaptă încă soluționarea. Potrivit acestora, polițiștii s-au plâns că personalul este insuficient, de aici perioada lungă de așteptare.

A trecut aproape un an și, în urmă cu aproximativ o lună, victimele au aflat că dosarul a fost mutat la Secția Rurală Blejoi. Și că, practic, este luat de la capăt, reclamanții susținând că „Trebuie luat de la zero. Poliția de la Strejnic nu a făcut nimic. A uitat dosarul prin birou”.

În timp ce Poliția Blejoi o ia de la capăt, gașca veselă cu porniri violente, care anul trecut era să intre peste oameni în casă, e prezentă, seară de seară „la datorie”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...