fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Atacuri publice între liderii USR și PSD Prahova. Cine e amenințat cu înlocuirea din funcție

Citește Și

- Reclamă -

Război al declarațiilor, în Prahova, între PSD și USR! Pornind de la situația financiară gravă de la TCE, vicepreședintele Consiliului Județean și al USR Prahova, Cristian Apostol, i-a criticat dur, miercuri, pe primarul Ploieștiului și prefectul județului. Replica a venit de la subprefectul Emil Drăgănescu, membru PSD, care a sugerat că protocolul coaliției de la nivel central ar trebui aplicat și local, ducând la înlăturarea membrilor USR din funcțiile de conducere din instituții publice.

Tonul a fost dat de vicepreședintele USR Prahova, Cristian Apostol, care a publicat miercuri dimineață un mesaj în care l-a criticat dur pe primarul Ploieștiului, Andrei Voloseici, pentru datoriile de 18 milioane de lei ale municipalității către TCE, care la rândul său are datorii de 43 de milioane la bugetul de stat. El a reclamat și faptul că un proiect de majorare a capitalului social al societății, necesar pentru eșalonarea cu ANAF-ul, a fost pus în dezbaterea Consiliului Local abia ieri, după termenul-limită de depunere a ofertelor la licitația Consiliului Județean pentru transport între localități, licitație la care, având datorii la buget, TCE în mod evident nu a avut cum să participe.

- Reclamă -

Situația fusese dezbătută și în ședința de marți a Consiliului Local Ploiești, unde primarul Andrei Volosevici a răspuns cu privire la datorii, explicând că administrația locală și-a concentrat în sezonul rece toate resursele pe asigurarea gazelor pentru sistemul de încălzire.

TCE Ploiești riscă blocarea conturilor, din cauza datoriilor acumulate către bugetul de stat

În mesajul său, Cristian Apostol a explicat și de ce consilierii USR s-au opus, marți, proiectului de majorare a capitalului social de la TCE: „Observ cu tristețe cum Farfuridi duce cu pași repezi compania de transport public local din Ploiești și Ploieștiul, în general, către FALIMENT. Farfuridi nu a răspuns concret la o întrebare ESENȚIALĂ: de ce nu plătește datoriile istorice (minim 18 milioane de lei) către TCE, nemaifiind astfel nevoie să cedeze terenuri și clădiri din domeniul public al Municipiului Ploiești către o firmă aflată în FALIMENT nedeclarat. Aici miroase foarte urât, miroase a transfer mascat de proprietate din domeniul public către unul privat, iar riscul de a pierde acest teren și clădirile de către Municipiul Ploiești este URIAȘ!”.

Cu aceeași ocazie, el l-a ironizat și pe prefectul Virgil Nanu. „Ce asemănare memorabilă între cuplul Farfuridi – Tipătescu și conferința de presă de ieri în privința Termo Ploiești!”, a fost remarca acestuia, care se pare că i-a deranjat și mai mult pe social-democrații prahoveni.

- Reclamă -

Emil Drăgănescu, către Cristian Apostol: „Prefectura a pus umărul la finalizarea crizei termiei, stingând «focul» aprins de alții, printre care și dumneavoastră”

Replica a venit de la subprefectul Emil Drăgănescu. Social-democratul a insinuat că criza termiei din 2022 a fost orchestrată de reprezentanții Consiliului Județean și a sugerat că protocolul de guvernare ar trebui aplicat și în Prahova, ducând la înlăturarea membrilor USR din funcțiile de conducere din instituțiile publice.

VIDEO – Primarul Andrei Volosevici anunță menținerea prețului subvenționat pentru apa caldă pe aproape tot parcursul anului

„Observ în spațiul public elucubrațiile unor oameni politici la adresa Institutiei Prefectului și a coaliției de guvernământ! Acești așa ziși politicieni, cățărați pe funcții prin votul unei majorități din CJ care nu mai are girul românilor, aleg să iasă public, protestând în fața instituției și Autorității de care sunt bine plătiți, comparând prefectul județului cu Tipătescu sau atacând premierul României! Domnule Apostol, Instituția Prefectului girează legalitatea actelor și hotărârilor administrației locale, coordonează serviciile publice deconcentrate, gestionează situații de urgență…… și a pus umărul la finalizarea crizei termiei, stingând «focul» aprins de alții, printre care și dumneavoastră!”, a răspuns social-democratul.

„Nu este normală atitudinea dumneavoastră de a sta între două umbrele și prin urmare, iau în calcul să solicit coaliției de guvernământ și organizației PSD Prahova, pe al cărei Președinte îl criticați, ca și la Prahova să se respecte protocolul național și să fiți înlocuit!”, se încheie mesajul transmis de Emil Drăgănescu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...