fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
21.2 C
Ploiești
spot_img

George Ionescu : ”Cerem interzicerea importului de deșeuri amestecate”

Citește Și

- Reclamă -

Partidul Forța Dreptei a inițiat proiect legislativ care propune interzicerea importului de deșeuri amestecate, de diverse tipuri, nesortate sau care conțin impurități într-o proporție mai mare de 1%, fără prezentarea documentelor de proveniență corespunzătoare.

Acest proiect se află în concordanță cu angajamentul nostru de a proteja mediul înconjurător și de a promova o dezvoltare sustenabilă în România.
Prin adoptarea acestei propuneri legislative, aflată în acest moment în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaților, ne dorim să asigurăm că țara noastră rămâne un partener responsabil în ceea ce privește gestionarea deșeurilor și protejarea mediului.

Importul de deșeuri amestecate și nesortate poate avea un impact negativ asupra ecosistemelor, sănătății populației și calității vieții. De asemenea, sunt în pericol eforturile naționale de reciclare și gestionare eficientă a deșeurilor, care sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă.
Principalele puncte ale proiectului Forța Dreptei includ:

- Reclamă -
  • Interzicerea importului de deșeuri amestecate: Propunerea legislativă va face ilegală introducerea în țară a deșeurilor amestecate, provenind din diverse surse și care nu sunt sortate în prealabil.
  • Limitarea impurităților la 1%: Se va impune o limită maximă de 1% pentru impuritățile conținute în deșeurile importate. Aceasta va contribui la menținerea calității materialelor reciclabile și va reduce riscul contaminării mediului.
  • Prezentarea documentelor de proveniență: Orice importator de deșeuri va trebui să prezinte documente de proveniență verificabile și transparente, pentru a asigura că acestea provin din surse legale și că nu prezintă riscuri pentru mediu și sănătate.

Proiectul propus de Forța Dreptei urmărește să consolideze angajamentul nostru pentru un viitor mai curat și mai durabil pentru România. Ne străduim să construim o țară în care dezvoltarea economică merge mână în mână cu respectul pentru natură și pentru generațiile viitoare.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...