Executivul susţine, în cadrul discuţiior de marți cu patronatele, sindicatele şi BNR, varianta ca salariul să fie majorat cu 7,2%. În plus, de la 1 ianuarie, ar dispărea salariul minim diferenţiat pentru studii superioare şi medii.

Marţi are loc prima întrevedere în format tripartit. Guvernul ar lua în calcul 3 variante pentru majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2020.

Potrivit Antena 3, scenariul pe care l-ar agrea Cabinetul Orban şi pe care îl va susţine, cu prioritate, în discuţiile cu sindicatele şi patronatele, ar fi o creştere de 7,2%, deci o creştere netă de 83 de lei, pentru cei care sunt încadrați cu salariul minim.

De la 1 ianuarie ar dispărea salariul minim diferenţiat pentru studii superioare şi medii şi să îngheţe salariul minim din construcţii la 3.000 de lei.

Premierul Ludovic Orban declara duminică că, probabil, nu săptămâna aceasta o să aprobe Cabinetul său HG-ul de majorare, ci săptămâna viitoare, astfel încât şi mediul de afaceri şi angajaţii să ştie cu cât va creşte salariul

1 COMENTARIU

  1. Stabilirea unui salariu minim prin act normativ este o imbecilitate . Salariul se negociaza de catre angajat si angajator .
    Daca PNL va aplica masuri socialiste o va lua in barba . Cel mai aproape la alegerile locale .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here