hackeri1 600x463

Serviciul Român de Informaţii a anunțat în ultimul număr al revistei SRI, Intelligence că, de la începutul anului 2015, s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de agresiuni cibernetice, inclusiv asupra unor website-uri aparţinând unor entităţi publice sau private din România.

“Pe fondul acţiunilor desfășurate de grupările de hackeri islamiste la nivel internaţional, la începutul anului 2015 s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de agresiuni cibernetice, majoritatea de tip defacement, inclusiv asupra unor website-uri aparţinând unor entităţi publice sau private din România. Astfel, au fost înregistrate mii de agresiuni cibernetice asupra site-urilor aparţinând unor entităţi private autohtone, care au afectat integritatea și disponibilitatea conţinutului site-urilor atacate prin înlocuirea cu mesaje de propagandă islamiste. Același tip de agresiuni cibernetice au fost derulate și asupra site-urilor unor instituţii publice, din domenii precum administraţie publică, învăţământ, cercetare și sănătate”, se arată în articolul din Intelligence.

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Printre autorii agresiunilor au fost membrii unor grupări de hacking islamiste precum: „AnonGhost“, „FallagaTeam“, „Arab Warriors Team“, „Middle East Cyber Army“, „El Moujahidin“, „Team System DZ“, „Top Team“, „Cyberizm Digital Security Team“.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here