Consiliul Județean Prahova a anunțat lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate al TransBaiului, drumul care va traversa Munții Baiului și care, pe lângă importanța turistică, va fi și o alternativă la DN 1, Valea Prahovei. 

Întregul proiect presupune modernizarea mai multor drumuri județene și construirea șoselei în golul albin al Munților Baiului.

TransBaiul va fin accesibil din mai multe zone, din DN 1A, la Gura Vitioarei, și evident, din DN 1 (Câmpina – Valea Doftanei) cu revenire pe drumul național în Azuga și Bușteni.

Deocamdată, a fost lansată pe SEAP licitația pentru studiul de fezabilitate.

“În privinţa obiectivului de investiții privind „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseului Azuga – Bușteni – Gura Vitioarei, prin Accesibilizarea golului alpin Munții Baiului și a drumurilor județene DJ 102I, DJ 101T, DJ 102, DJ 100G” a fost deja lansată licitaţia, pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (S.E.A.P.), pentru achiziţia studiului de fezabilitate.

Drumul are o lungime de aproximativ 88,6 km. Ţinând cont de amplasarea şi specificul acestuia, vor fi necesare şi o serie de lucrări de artă de amploare (tunele, viaducte, separații de versant etc.).

Valoarea totală a achiziţiei este estimată la 3.915.924 (cu TVA), din care suma eligibilă nerambursabilă este de 2.610.616 lei (cu TVA)”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Prahova.

„TransBaiul va fi un motor al dezvoltării economice într-o zonă cu aproximativ 35.000 de locuitori de pe raza a șapte unități administrativ-teritoriale (Azuga, Bușteni, Valea Doftanei, Bertea, Aluniș, Vărbilău și Gura Vitioarei). Iar printre beneficiarii acestei investiţii se vor afla şi șoferii aflați în tranzit, care vor putea ocoli aglomerația de pe Valea Prahovei“, a declarat președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here