fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

Hotărârea privind noul conducător al CJ Prahova, contestată la Prefectură

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Hotărârea adoptată luni de Consiliul Județean Prahova privind desemnarea unui vicepreședinte care să preia conducerea CJ în absența lui Iulian Dumitrescu a fost contestată la Prefectură. Consilierul Mihai Neagu a depus luni o plângere, reclamând că i s-a încălcat dreptul la vot.

Consilierul județean Mihai Neagu a depus marți o plângere la Prefectura Prahova împotriva hotărârii de luni a CJ, dar și a documentului pe baza căruia a fost convocată ședința. El cere ca instituția să atace în instanță hotărârea Consiliului Județean.

- Reclamă -

Consilierul, care participase la ședință prin intermediul unei aplicații online, reclamă că a fost încălcat atât Codul administrativ, cât și Regulamentul de organizare al CJ Prahova. Problema a plecat de la faptul că la proiectul respectiv a fost nevoie de vot secret. Cum Neagu era singurul consilier din online, a fost informat că el nu va putea vota, pentru că nu există posibilitatea tehnică de asigurare a votului secret în cazul său.

Liberalul Dumitru Tudone, ales să conducă temporar CJ Prahova în absența președintelui Iulian Dumitrescu

„Deși am fost prezent la ședința Consiliului Județean în format online, prevăzut de ROF la Secțiunea a 4-a, art 44, alin (2), iar platforma ZOOM care este folosită pentru accesul consilierilor județeni la ședințe permite votul nominal secret, deși am participat activ la ședința având intervenții în cadrul acesteia și, totodată, exprimând opțiuni de vot asupra ordinii de zi/punctelor de pe ordinea de zi/comisiei de vot, deși am înștiințat conducerea ședinței că aplicația poate fi folosită de toți consilierii județeni, fiind opțiunea mai incluzivă, permițând atât celor prezenți în sală cât și celor din online să-și exprime votul, cu toate acestea, dreptul la vot mi-a fost refuzat”, susține consilierul județean în plângerea depusă la Prefectura Prahova.

„La toate acestea adaug faptul că motivul invocat de secretarul general al Consiliului Județean Prahova a fost că nu s-a achiziționat un sistem de vot online, deși chiar la momentul respectiv eu luam parte la ședință utilizând un astfel de sistem, această motivare neputând fi susținută legal. De asemenea, precizez faptul că platforma ZOOM a fost folosită în ultimii 2 ani la absolut toate ședințele Consiliului Județean Prahova, iar votul on-line utilizând platforma ZOOM a fost folosit în egală măsură”, mai arată Mihai Neagu în plângerea depusă.

- Reclamă -

Prin respectiva hotărâre de luni, consilierii județeni au decis ca vicepreședintele Dumitru Tudone să preia atribuțiile de conducere a CJ Prahova în absența președintelui Iulian Dumitrescu, plasat de DNA sub control judiciar. Tudone a fost ales cu 19 voturi dintr-un total de 26 de voturi valabile, iar votul consilierului Mihai Neagu, indiferent în ce direcție ar fi mers, nu ar fi putut schimba deznodământul.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut