• Bătaie de joc, la adresa muncitorilor români care lucrează în străinătate
  • Îngrijitorii care s-au întors în ţară, au fost abandonaţi de autorităţi, pe câmp
  • Miercuri seară a plecat spre Viena, un nou tren special, cu femei care îngrijesc bătrâni în Austria

Cel de-al doilea tren pus la dispoziţie de autorităţile austriece a plecat în miercuri seară de la Timişoara. 104 persoane, majoritatea femei, merg să îngrijească bătrâni în zona oraşului Viena, pentru că în ţară nu au alte posibilităţi.

„Îmi pare foarte rău că trebuie să îmi părăsesc ţara, nu îmi oferă posibilitate la un loc de muncă şi din păcate şi colegele mele de la firmă şi de la alte firme suntem nevoite să plecăm, să ne lăsăm familia pentru o viaţă un pic mai bună”.

„Aici nu câştigăm nici cât se ne plătim facturile aşa că suntem nevoiţi că dacă nu nu am pleca, nu?”

„Este destul de greu, ţinând cont că lăsăm acasă copiii şi familia, este destul de greu. Dar trebuie pentru că sutuaţia din România este cum este şi asta e, nu avem ce face”, spun femeile.

Trenul care a plecat de la Timişoara, a ajuns în această dimineaţă, cu 40 de îngrijitori care s-au întors acasă. Oamenii s-au revoltat, când au ajuns în gară, şi au aflat că trebuie să stea în carantină. Asta pentru că, la recomandarea DSP Timiş şi-au făcut teste pentru COVID-19, în Austria, iar rezultatele sunt negative. O altă problemă a apărut după ce au fost preluaţi de microbze şi duşi spre centrele de carantină din judeţele de domiciliu. Unii dintre ei au fost pur şi simplu abandonaţi, pe câmp.

„Pregătiţi pentru carantină. Stăm de o oră jumate aici şi încă aşteptăm. Nu ştie nimeni nimic. Am venit cu trenul de la Viena, a mai venit o maşină de jandarmi, aduc oamenii şi de aici îi triază să-i ducă în alte părţi. Sunem în câmp, lângă autostradă”, spune un muncitor.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here