Luptătorul Daniel Ghiță se pregătește intens pentru meciul cu Petr Vondrácek, care va avea loc pe data de 29 martie la Sala Polivalentă din București, în cadrul galei Colosseum Tournament! Acesta a acordat un interviu ziarului Incomod în care a vorbit despre cum se pregătește pentru luptă și a dezvăluit cu ce alți sportivi ar vrea să intre în ring. În continuare spune că și-ar dori un meci cu luptătorul Cătălin Moroșanu, pe care îl numește “Moropinocchio” și despre care spune că are “stilul ăla ieftin de a face pe prostul și pe milogul, pentru popularitate și bani”. Totodată, Daniel Ghiță spune că moderatorul Mircea Badea are curajul și bărbăția care îi lipsesc lui Moroșanu pentru că a acceptat să intre în ring și ar vrea să-l antreneze pe acesta.
Reporter: L-ai atacat pe Moroșanu, spunând că preferă să construiască toalete în loc să se antreneze. Când să ne așteptăm și la un atac în ring?

Daniel Ghiță: Dacă eu îmi dau cu părerea, afirm ceva, acest lucru este catalogat imediat drept “atac”? E o constatare, o opinie. Când mergi să te chiloțărești la TV, pe bani grei, înseamnă că ai un preț. Pe tine scrie că ești de vânzare pentru prețul respectiv. Dacă alege să meargă la show să construiască toalete și să mulgă vaca, e alegerea lui. Să sperăm că nu se victimizează iar că s-a luat Ghiță de el. Unde sunt adevărații luptători? În ziua de azi, dacă afirmi ceva este un “atac personal”, dramă și victimizări la TV. Ghiță are ceva cu noi! Nu, nu am cu nimeni. Am curajul să spun lucrurile în față, așa cum sunt ele.
Mă deranjează că minte și că încearcă să facă pe “victima”, că eu îi cer bani mulți pentru o gală, când unicul care face orice pentru bani este chiar el. Eu am refuzat chiloțăreală pe bani grei. Pe mine nu scrie un preț. Nu stau în vitrină, de vânzare, pe o sumă de bani. E mare diferență. Eu sunt luptător adevărat și respect acest sport, pentru care mi-am sacrificat copilăria și cariera la SPP. 

Întrebați-l pe Moroșanu când vrea să urce în ring, fizic, nu virtual cu minciuni și vorbe. De astea ne-am săturat toți. Moroșanu este sfătuit și manageriat greșit. Cândva, îmi plăcea că era un băiat bun, dar răutățile și minciunile, cu acuzații grave la adresa mea, au făcut să îmi pierd tot respectul pentru el. Nu suport oamenii duplicitari, care se învârt după profit și bani. Cine face orice pentru bani? Moroșanu! Eu nu mă chiloțăresc la TV, iar managerii mei știu ce oferte am refuzat, să apar în show-uri penibile. Sunt sportiv, punct, și nu mă chiloțăresc pe bani. Noua generație trebuie să aibă modele corecte. Trebuie să fim bărbați, adevărați sportivi. Avem nevoie toți de bani pentru pregătire, dar nu îi face cinste unui luptător să meargă la toate show-urile penibile de la TV.
Pe mine m-a deranjat că a implicat alți sportivi în jocurile sale murdare, băgându-i la înaintare ca să se vaite că are Ghiță ce are cu toți kickboxerii din România. Greșit. Celor care au râs de mine și m-au atacat, cum ar fi Benny Lupul fără colți sau One gând puncing bag, le-am răspuns pe limba lor. Au fost extrem de deranjați că le spun adevărul, direct. Dar ei când mă jignesc, din invidie, că nu ajung la performanțele mele, de asta nu vorbește nimeni?! Oameni care nu au demonstrat nimic în kickbox.

Reporter: Ideea de a-l antrena pe Mircea Badea se va concretiza? Ai avut discuții cu el în acest sens?

Daniel Ghiță: Nu, nu am purtat discuții cu el, nu știu dacă o să accepte, dar să nu uităm că a avut curajul să intre în ring! Pentru asta îl respect. Are gura aia mare și critică, spune ce gândește, dar are și bărbăția să intre în ring, fără frică, cum să nu ai respect? De admirat, având în vedere că se putea accidenta grav.

Mircea Badea are curajul și bărbăția care îi lipsesc lui Moroșanu. Moroșanu are stilul ăla ieftin de a face pe prostul și pe milogul, pentru popularitate și bani.  După ce îți spui propria opinie sau cum stau lucrurile, începe să se victimizeze că îl atacă Ghiță. Denaturează adevărul și realitatea. Mircea Badea își asumă, este bărbat. Nu plânge și nu se vaită ca muierile pe la TV, cum face Moroșanu, doar că spun lucrurilor pe nume, așa cum sunt. Mircea Badea e jurnalist și moderator!
Nu sunt fanul lui Mircea Badea, dar vreau să îl antrenez, gratis, pentru că așa ar trebui să fie adevărații luptători, fără frică. Badea putea să se accidenteze grav, dar se ridica, își asuma și stătea ca un bărbat. Au ajuns moderatorii să fie mai bărbați decât Luptătorii K1?! E grav, scuze, mor de râs…
Așa pot să mă răzbun pe Badea la antrenamente! Să știți că mulți colegi din kickbox mă invidiază pentru că nu pot să ajungă la nivelul meu, dar mă bucură că oamenii de rând, fanii, văd situația altfel. Eu sunt unul care spune lucrurile direct, așa cum sunt ele. Am resuscitat kickboxul românesc și doresc să se termine cu “campionii K1 TV”, pentru totdeauna! Sportul e sport, show-ul e show.

Reporter: Cum te antrenezi? Diferă antrenamentele înaintea galelor?
Daniel Ghiță: Da, mă antrenez special pentru fiecare adversar, condiție fizică și, cel mai important, tactica, cu sparring. Nu pot spune tot. Voi publicați, nu? Dimineața alerg și merg la condiție fizică, după care fac antrenamente extrem de grele. Nu e ca
la luptele aranjate. Aici, se poate întâmpla orice. O secundă de neatenție și s-a terminat lupta.

Reporter: Ții un regim alimentar special?

Daniel Ghiță: Da, țin regim alimentar, mănânc conform planului făcut pentru mine special, avocado, amaranth, salate, pește și carne de curcan, orez, paste integrale, fără prăjeli și totul bio.
Alimentația este importantă. Am văzut nutriționiști obezi, care antrenează luptători și când văd ce planuri de dietă arată la TV nu pot să cred că așa oameni se numesc “nutriționiști”! În ceea ce privește regimul alimentar este important să ai experți în jurul tău. Eu în Olanda am studiat timp de cinci ani nutriția corectă la un institut, cu doctori profesori. Vasile Oșean este doctorul meu de recuperare și este specializat pe sportivi de elită și nutriție. Este mare diferența între ceea ce face el și așa zișii “nutriționiști”, care au ceva cursuri mizerabile, fără cercetări și cu o diplomă luată repede și se autointitulează nutriționiști, dar ei însăși sunt obezi. Și să nu uităm, sportivii de performanță au nevoie de alt regim. Eu am multă experiență învățată în Olanda și Belgia. Nutriția pentru un sportiv de performanță este diferită față de cea pentru un om normal.

Reporter: Ai emoții specifice luptelor de K1 pentru meciul cu Vondracek, având în vedere că ai avut o pauză destul de lungă?

Daniel Ghiță: Da, la toate galele am emoții și sunt concentrat. Vondraceck este un sportiv bun, nu uitați că l-a bătut pe Ciprian Sora de două ori, în culmea carierei sale! Nu îl subestimez, deloc.

Reporter: Cu ce alți sportivi ai vrea să te lupți în viitor?

Daniel Ghiță: Badr Hari, Rico Verhoeven, Saki, Benny Adegbui și Moropinocchio. Pe ultimul nu îl consider sportiv de performanță. Eu zic să își schimbe porecla. Iepurașul  din Carpați? Iepurașul de la Ferma Wedetelor (cu w scris)? Sau Iepurașul sau Chilo din Carpați? Îmi tot trimit fanii mii de mesaje și îmi dau dreptate. Eu spun lucrurilor pe nume, așa cum sunt.

Reporter: De ce ai ales să te specializezi în kickbox, dintre toate sporturile pe care le-ai practicat?
 
Daniel Ghiță: Pentru că acest sport este complex și extrem de greu. Este sportul care m-a format și unde puteam să învăț ceva nou de fiecare dată. De multe ori văd Ambiția și disciplina mea în fiul meu Dacian Daniel. Este extrem de ambițios și are o disciplină severă. Așa eram și eu când eram copil. Când alții se jucau afară, eu la 14 ani mergeam la antrenament și mă chinuiam să învăț lucruri noi și să evoluez. Eu am devenit cunoscut prin performață sportivă, nu prin show-uri TV și lupte aranjate! 

Reporter: Să ne așteptăm să intri în circuite, acum că ai revenit, să lupți din ce în ce mai des?
Daniel Ghiță: Depinde, toată lumea cere bani grei să lupte cu mine sau mă refuză. Vom vedea ce urmează, până atunci lupt în Colosseum.

Reporter: Ce mesaj le-ai transmite tinerilor practicanți de kickbox?
Daniel Ghiță: Să învețe de la început loviturile corecte, basic. Să aibă multă răbdare și disciplină și să nu se chiloțărească pe bani grei la TV. Să rămână luptători și să nu uite că banii nu pot cumpăra un caracter și integritatea lor. Banii sunt necesari să supraviețuim, nu să facem orice pentru ei. Să păstreze eticheta de luptători integri, fără lupte aranjate și fără show ieftin. Eu am reușit să mă fac cunoscut pe plan mondial prin muncă și performanță, nu prin show ieftin.
Să nu uite: Când faci orice pentru bani, ai un preț pe tine, ești de vânzare. Adevărații luptători nu au un preț pe ei. Nu sunt de vânzare în vitrină pe bani! Duceți asta mai departe și arătați caracter și onoare. Și cel mai important: să vă implicați în lucruri civice. Nu îl luați model pe Moroșanu, care face pe caritabilul, când este la TV și pe facebook, dar în același timp, nu îl vezi decât să facă campanie electorală, încercând să se folosească de sport, într-un mod pe care nu i-l pot permite. Cine e Moroșanu să distrugă acest sport? Care sunt luptele lui? Spune-mi cu cine ai luptat să îți spun valoarea ta.

3 COMENTARII

  1. AM VAZUT DANIEL CUM TE LAUZI CU UN MECI LA DOI TREI ANI SI CHILOTAREALA DE CARE VORBESTI….

    FACI UN MECI SI TE DISTREZI 2 ANI….

    SI CIT DSPRE MECIURILE ARANJATE AM VAZUT CITE MECIURI PIERDUTE ARANJATE DE ALTII ARE CATALIN MOROSANU SI CITE MECIURI AI TU IN TOTAL …

    DE CIND TE-A INVITAT DACA ERAI BARBAT ASA CUM SPUI FACEAI UN MECI CU MOROSANU DAR DE ORGOLIU SI FRICA CA O SA-L PIERZI TE-AI ASCUNS NU STIM UNDE ….

  2. Imi place Daniel, nu-mi place Morosanu, nu-mi place Mircea Badea. Insa un pic mai multa intelepciune nu i-ar strica lui Daniel. “Curajul” lui Mircea Badea de a se lupta a fost tot din motive de reclama; daca era doar ca sa stabileasca cine e mai tare, se luptau in sala sau in spatele blocului, fara public. Si-a facut o socoteala simpla: daca castig lupta atunci o sa castig popularitate, daca pierd lumea o sa inteleaga asta pentru ca eu sunt moderator iar ala este luptator de profesie, dar ma aleg cu faptul ca lumea o sa zica ca avut sange in instalatie. Pe Daniel il inteleg ca apreciaza curajul, caci face parte din meseria lui; insa noi ceilalti ne-luptatori, apreciem cand un om isi cunoaste limitele si sta naiba in banca lui, sai isi asume sa pice de prost. Dupa standardele ne-luptatorilor, Mircea Badea a picat de prost. Nu exista un singur adevar , ci fiecare are adevarul lui. Oricum, succes Daniel !

  3. Daniel o da de gard ca de obicei. Morosanu nici nu mai raspunde, nici nu jigneste. Daca Daniel a fost in Olanda, nu a invatat nimic. Orice mare vedeta in K1, Box, Fotbal… Etc… face reclame, participa la show-uri, joaca in filme. Daca el este o fire alunecoasa, si este mai capos, nu are nimeni nici o vina. Moro este mai de cateri ca, si pana nimeni nu refuza nici o sursa de bani. Educatia securistoid socialista, a marcat,, inteligenta” lui Daniel. Cand ai zis de Badea, deja ai stricat chiar tot. Prostia si trufia nu se iarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here