fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

KMG International (Rompetrol) a aderat la Carta Diversității

Citește Și

- Reclamă -

Grupul KMG International (Rompetrol) a aderat recent la Carta Diversității, în urma semnării declarației prin care companiile membre se angajează să promoveze și să dezvolte diversitatea organizațională.

Demersul presupune aplicarea unui set de 7 principii care dezvoltă cultura incluzivă, punând accent pe progres, creativitate și inovație.

„KMG International respectă și acționează în acord cu principiile Diversității și Incluziunii, în continuarea demersurilor deja inițiate. Urmărim să definim noi planuri de acțiune pentru integrarea unei abordări cât mai practice, iar printre primele acțiuni se numără derularea unei campanii interne de conștientizare la nivelul comunității Rompetrol, privind beneficiile diversității”, declară Cătălin Dumitru, Director Retail și Marketing – KMG International.

- Reclamă -

Procesul de transformare a Grupului KMG International, susținut de diversificarea gamei de produse și asigurarea stabilității lanțului de aprovizionare, este sustinut de adoptarea practicilor din sfera diversității și incluziunii, implementate de companiile membre care operează în România.

În 2022, numărul mediu de angajați a fost de peste 5.300 de persoane, cu o creștere de 2% a numărului de femei angajate față de anul 2021, atingând o reprezentare generală de 30% la nivelul Grupului. Per total, 64% din totalul angajaților activează în România.

„Grupul este un angajator care depune eforturi susținute pentru crearea de noi locuri de muncă și a unui mediu de lucru stabil, cu o cultură incluzivă. Acestea înseamnă venituri constante la bugetele de stat, cu contribuții semnificative la economiile țărilor și comunităților în care ne desfășurăm activitatea”, completează Gina Cruceru, Director Resurse Umane – KMG International.

- Reclamă -

De asemenea, Grupul oferă oportunități de carieră candidaților din toate grupele de vârstă, organizația cuprinzând angajați din toate generațiile active. În contextul scăderii numărului de profesioniști specializați în domeniul energetic, colegii cu mai multă experiență au parte de recunoașterea cuvenită. Ei sunt parte integrată, de peste 20 de ani, a programelor de mentorat, cu implicare directă în transferul de cunoștințe.

Contribuția din ultimii ani a activităților Grupului, în economia locală, include peste 15.000 de locuri de muncă create direct și indirect, parteneriate comerciale solide și plăți la bugetul de stat de peste 20 de miliarde de dolari. Pe lângă impactul pozitiv în piața din România, exporturile de produse petroliere din ultimii 15 ani, au susținut balanța comercială a României, cu o valoare totală de peste 18 miliarde de dolari.

La nivel național, Carta Diversității reunește 195 de semnatari, acoperind aproximativ 260.000 de angajați din companii, instituții publice și ONG-uri, care și-au asumat public principiile Cartei, astfel încât diversitatea, egalitatea de șanse și incluziunea socială să devină valori recunoscute și respectate si în România.

La nivel comunității europene, platforma reunește peste 7.100 de semnatari din 18 state membre, care și-au asumat principiile Cartei. Peste 14 milioane de angajați beneficiază deja de angajamentul voluntar al companiilor și al instituțiilor publice semnatare, în domeniul managementului diversității.

- Reclamă -

***

În cei peste 15 ani de prezență în România, KazMunayGas și KMG International și-au concentrat investițiile în modernizarea și creșterea capacităților de rafinare, menținerea și diversificarea produselor obținute, dezvoltarea și securizarea lanțurilor de aprovizionare cu materii prime și transfer a produselor petroliere, dar și în extinderea și alinierea benzinăriilor Rompetrol din regiune la noile tendințe și tehnologii.

La finele primului trimestru din 2023, Grupul opera, prin compania membră Rompetrol Downstream, o rețea de 1.284 puncte de comercializare carburanți, formată din stațiile proprii Rompetrol, Partener Rompetrol, dar și stații mobile – Rompetrol Expres și baze interne (rezervoare de 9 și 20 metri cubi amplasate în incinta companiilor din diverse domenii de activitate – transporturi, construcții, agricultură etc).

Carburanții sunt produși în rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre și Mării Mediterane, care funcționează în sistem integrat cu rafinăria Vega din Ploiești, ambele fiind operate de grupul KMG International.

Departamentul de Comunicare și Relații Publice
KMG International

(P)

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...