fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
23.4 C
Ploiești
spot_img

PSD Prahova anunță achiziții importante de aparatură pentru Centru de Radioterapie de la Ploiești

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

PSD Prahova anunță lansarea licitației internaționale pentru achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație, destinate noului Centru de Radioterapie ce va fi construit la Spitalul Municipal Ploiești.

Comunicat PSD Prahova:

”Echipa PSD Prahova, prin vocea consilierului local Robert Vîscan și cu ajutorul parlamentarilor PSD Prahova, bifează o nouă realizare în beneficiul tuturor!

- Reclamă -

Ministerul Sănătății din România, prin proiectul Băncii Mondiale, a demarat o nouă etapă importantă în îmbunătățirea infrastructurii medicale a țării. Echipa PSD se bucură să anunțe lansarea licitației internaționale pentru achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație, destinate noului centru de radioterapie ce va fi construit la Spitalul Municipal Ploiești.

În cadrul acestui proiect amplu de dezvoltare a sistemului de sănătate, Ministerul Sănătății a investit aproximativ 40 de milioane de Euro pentru construirea și dotarea a nu mai puțin de 7 centre de radioterapie, care au fost deja puse în funcțiune în cursul anului 2022. Aceste investiții majore au avut ca scop îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate pentru pacienții cu afecțiuni oncologice, contribuind astfel la creșterea șanselor de vindecare și ameliorarea calității vieții acestora.

Noul centru de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploiești va beneficia de două acceleratoare liniare medicale, stații pentru planificarea tratamentelor radioterapeutice, precum și stații de conturare, toate acestea fiind echipamente moderne și de înaltă performanță. De asemenea, proiectul cuprinde și lucrări civile de construcție pentru amenajarea optimă a spațiilor în vederea instalării și funcționării eficiente a echipamentelor.

- Reclamă -

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru echipamentele medicale este stabilit pentru data de 17 august 2023. Începând cu anul 2024, noul centru de radioterapie va fi operațional și va asigura tratamente radioterapeutice de înaltă calitate pentru pacienții cu cancer din județul Prahova și din regiunile învecinate.

Echipa PSD, felicită pe această cale pe toți cei care au contribuit la demersul de construire a acestui nou centru de radioterapie. O astfel de realizare demonstrează determinarea și angajamentul în furnizarea serviciilor de sănătate de calitate pentru toți cetățenii României.

Ministerul Sănătății, împreună cu Partidul Social Democrat, rămân dedicate asigurării unui sistem de sănătate modern și accesibil, iar această nouă investiție va aduce beneficii semnificative pentru comunitate și pentru pacienții care luptă cu această boală dificilă.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...