Plângerea făcută la CEDO este menită să oprească în viitor proceduri abuzive de revocare a procurorilor cu funcții de conducere, a declarat, miercuri dimineață, Laura Codruța Kovesi. Fosta șefă DNA a precizat că nu a cerut despăgubiri financiare și că nu se pune problema repunerii în funcție.
”Nu este vorba de bani, nu am solicitat plata de despăgubiri”, a precizat Kovesi.

 

Ea a spus că, într-o procedură în care nu era parte, nu a fost citată și nu a avut dreptul să intervină, fiindu-i aplicată o sancțiune de către Curtea Constituțională, deși această procedură nu este prevăzută.

 

”Este o chestiune de principiu”, a afirmat fosta șefă DNA.

 

”Prin această acțiune nu doresc repunerea pe funcție, nu vizează situația mea personală, repunerea pe funcție sau despăgubiri. (…) Această solicitare adresată CEDO urmărește ca această procedură abuzivă să nu mai poate fi aplicată și altor procurori cu funcții de conducere”, a adăugat ea.

 

Laura Codruța Kovesi a atacat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) decizia Curții Constituționale prin care a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA, plângerea fiind depusă în luna decembrie a anului trecut. Ea arată în plângerea depusă la CEDO că i-au fost încălcate mai multe drepturi.
Sursa: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here