fbpx
luni, aprilie 15, 2024
spot_img

La un an după ce mai multe case locuite au fost incendiate, poliția nu a prins făptașii

Citește Și

- Reclamă -

Șase imobile au fost incendiate în comuna Jugureni, dar la un an de la comiterea faptelor poliția nu a prins încă făptașii! În noiembrie 2016 au ars cinci case, din care doar una era nelocuită. Culmea, casa nelocuită este singura la care ISU a stabilit cauză probabilă „echipamente de iluminat electric defecte, neizolate, amplasate necorespunzător”. În celelalte patru cazuri, la trei case locuite și la o anexă gospodărească, a fost stabilit faptul că incendiile au fost provocate. În ianuarie 2017, a mai fost provocat un incendiu în Jugureni. Poliția a deschis dosar penal pentru distrugere și organiza activități de patrulare în zonă, dar făptașii nu au fost încă prinși.

În paralel, în comuna Călugăreni, opt case nelocuite au fost incendiate din ajunul Crăciunului până un prezent. Poliția a depistat un bărbat bănuit de comiterea faptelor care a fost internat la psihiatrie, dar cazul nu a fost închis. În continuare există un cerc de suspecți.

- Reclamă -

„Din cercetări, nu au rezultat date care să conducă la ipoteza că ar exista legătură de cauzalitate între dosarele penale pentru distrugere de la Călugăreni și Jugureni. În ambele situații, avem un cerc de suspecți și continuăm cercetările în vederea identificării și tragerii la răspundere a făptuitorilor.”, au declarat reprezentanții Poliției Prahova.

Oamenii din ambele zone indică, însă, cine ar putea fi făptașii. Potrivit locuitorilor comunei, în spatele evenimentelor de la Jugureni s-ar afla membrii clanului Nucă, bănuiți ca fiind hoți de lemne, care în trecut ar mai fi fost implicați în incidente asemănătoare.

Se pare că membrii clanului, „deranjați” de intensificarea controalelor făcute de polițiști privind furtul de lemne, au început să incendieze imobile, ca o tactică de intimidare la adresa șefului de post, dar și ca un mijloc de teroare împotriva locuitorilor comunei, pentru a-i determina pe aceștia să nu depună plângeri împotriva infracțiunilor săvârșite de membrii grupării.

- Reclamă -

În urmă cu câțiva ani, însă, membrii clanului se pare că au mai fost „protagoniștii” unor evenimente asemănătoare, când un jurnalist din Prahova a investigat niște incendieri asemănătoare și a realizat mai multe materiale care au fost publicate în ziarul Monitorul de Prahova. Unul dintre localnici povestea la acel moment că le-a spus celor din clan că-i reclamă la poliție că au incendiat case iar aceștia, ca să-l intimideze să nu mai facă plângere, i-ar fi tăiat pomi din livadă și animale pe care le deținea. Speriați, oamenii din satul Valea Unghiului au acceptat atunci să stea de vorbă cu reporterul în interiorul caselor, dar îl rugau pe acesta să spună că se ocupă cu asigurări, dacă îl întreabă cineva ce caută în comună.

O perioadă, Jandarmeria și Poliția au stat permanent în comună pentru a aplana starea de tensiune dar, imediat după retragerea forțelor, membrii clanului Nucă se pare că au furat lemne din pădure, le-au pus într-o căruță abandonată în mijlocul drumului principal de care au bătut în cuie ziarul Monitorul de Prahova pe a cărui primă pagină se afla chiar articolul despre incidentele din Jugureni.

Cât despre situația de la Călureni, oamenii vorbesc tot despre hoți de lemne. Oamenii spun că familia Viuleților s-ar afla în spatele incendierilor. Cunoscuți ca fiind hoți de lemne, se pare că în trecut obișnuiau să incendieze casele martorilor din dosarele lor pentru a-i intimida. Localnicii mai spun că membrii familiei bagă alte persoane la înaintare atunci când sunt prinși că au săvârșit diverse fapte ilegale: ciobani, sau alți oameni care lucrează pentru ei și care își asumă faptele.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Video – PNL vrea să mărească prețul la gigacalorie în Ploiești

Prezent la întrunirea consilierilor județeni, pentru a cere lămuriri în legătură cu subfinanțarea Ploieștiului, primarul Andrei Volosevici a fost...
Sari la conținut