fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

Lege nouă: Actul sexual cu un minor, considerat viol

Citește Și

- Reclamă -

O nouă lege adoptată de Camera Deputaților prevede că actul sexual cu un minor care nu a îmmplinit 16 ani este considerat viol și se pedepsește cu închisoarea de la 7 la 12 ani. Excepție fac cazurile în care diferența de vârstă este mai mică de 5 ani.

Pedeapsa crește până la 15 ani dacă există mai multe circumstanțe agravante.

De exemplu, dacă victima a suferit vătămare corporală, i-a fost pusă în pericol viaţa sau dacă fapta a fost săvârşită asupra unei femei gravide.

- Reclamă -

Tot circumstanță agravantă este considerată și fapta în urma căreia victima rămâne însărcinată sau cea în care victima se află într-o stare de vulnerabilitate vădită, cauzată de vârstă, boală, handicap fizic sau psihic ori o situaţie de dependenţă.

Tot o pedeapsă de 15 ani de detenție riscă și autorii care și-au amenințat victimele cu o armă, dar și cei care i-au administrat acesteia fără ştiinţa sa sau împotriva voinţei sale, alcool sau orice substanţă care îi afectează discernământul sau controlul acţiunilor sale.

CITEȘTE și Alertă! Un urs a ajuns în orașul Băicoi

Legea mai prevede că raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise de către un minor cu un alt minor prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...