Se ascut cuţitele înainte de şedinţa crucială a social-democraţilor. Cum era de aşteptat, înaintea ciocnirilor de astăzi au apărut şi mai multe scenarii care s-ar putea derula după discuţiile din cadrul CEX: unele vorbeau despre o împăcare între tabere, în timp ce altele speculau o retragere a sprijinului pentru Mihai Tudose, pentru ca recent,  să se pună în dezbatere chiar posibilitatea unei noi moţiuni de cenzură.

Citește și VIDEO – Imagini de la căutarea tânărului luat de avalanșă în Bucegi

Pe ultima sută de metri apar însă voci care dau peste cap toate calculele! Premierul Mihai Tudose se bucură, potrivit unor surse social-democrate, de susţinerea parlamentarilor din cel puţin zece filiale, printre care Vrancea, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa, astfel că o eventuală moţiune de cenzură introdusă la cererea lui Liviu Dragnea nu ar avea şanse de izbândă.

“Fără cele 10 organizaţii care îl sprijină pe Tudose, dintre care Iaşi, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Caraş, Timiş, care au mulţi parlamentari, nu au majoritate să demită guvernul”, au declarat surse din PSD pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, Mihai Tudose se bucură de sprijinul filialelor care au obţinut cei mai mulţi parlamentari la alegerile din 2016.

“Practic, oamenii lui Liviu Dragnea nu au nicio şansă să formeze un alt guvern, fiindcă în Parlament nu trece moţiunea de cenzură. Nu avem o situaţie similară cu cea în care a căzut guvernul Grindeanu”, au mai spus sursele citate de Mediafax.

Citește și Victor Ponta l-a sunat pe Sebastian Ghiță. Ce i-a transmis acestuia

De altfel, în octombrie 2017, când au fost remaniaţi miniştrii Fondurilor Europene, Dezvoltării şi Transporturilor, Rovana Plumb, Sevil Shhaideh şi Răzvan Cuc, preşedintele Klaus Iohannis a avertizat PSD că scenariul pierderii guvernării nu poate fi cu totul exclus – “Dacă şi acest guvern (condus de Mihai Tudose – n.r.) ar cădea, atunci va trebui să îmi pun întrebarea, la modul extrem de serios, dacă PSD-ul mai are capacitatea să guverneze”.

Comitetul Executiv al PSD se va întruni, luni, de la ora 16:00, la sediul partidului din Kiseleff, pentru a tranşa situaţia premierului Mihai Tudose, iar liderii partidului vor decide dacă îi vor retrage sau nu sprijinul politic.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here