Localnicii din trei comune din Prahova sunt terorizați de câteva zile de bărbatul care a evadat în urmă cu aproape două săptămâni din Penitenciarul Ploiești. Pușcăriașul se ascunde în pădurile din zona Șoimari – Păcureți – Podenii Noi, iar mai nou a început să fure de prin casele oamenilor. Polițiștii și jandarmii sunt pe urmele lui cu zeci de echipaje, inclusiv cu câini de urmă, dar fără rezultat.

De când a fugit din secția exterioară a Penitenciarului Ploiești de la Movila Vulpii, Onorel Lupu a reușit să fenteze poliția. I se spune ”Haiducul” pentru că înainte să ajungă la închisoare, lucra cu ziua la pădure, iar zona Păcureți o cunoaște foarte bine.

Pentru că a rămas fără mâncare și fără bani, omul face ceea ce știe mai bine. Fură de prin casele oamenilor. Doar în satul Matița din comuna Păcureți cel puțin patru case au fost sparte de el.

Polițiștii sunt conivși că hoțul este Onorel pentru că amprentele lui au fost găsite la una dintre locuințele în care a intrat. În plus, oamenii din sat spun că l-au tot văzut în zonă în ultimele zile. Unul dintre localnicii din Matița a reclamat la poliție că i-a dispărut carnea tocată din frigider, altul, o găleată cu măsline și brânza, din altă casă a furat pantofi sport. A furat inclusiv un portofel în care se aflau 200 de lei. La magazinele din zonă nu a ajuns, polițiștii le-au verificat pe toate. Cel mai probabil trimite pe cineva să-i facă cumpărăturile.

Onorel este fumător și are nevoie de bani pentru țigări. Mai nou a început să fure și din casele din comuna Podenii Noi. Între Matița și Podenii Noi distanța este de cel puțin 6 kilometri, iar asta înseamnă că omul nu se ascunde într-un singur loc și circulă foarte mult.

Zona este greu accesibilă, sunt multe păduri și grădini pline de vegetație, dar și case și dependințe părăsite. Deși străzile din satul Matița, unde se pare că Onorel Lupu ar fi zăbovit cel mai mult, sunt pline de polițiști și câini de urmă, bărbatul tot nu a fost prins. Este foarte agil și cunoaște foarte bine zona și toate cotloanele care i-ar putea oferi adăpost. Sătenii spun că l-au văzut pe ulițele satului, prin grădini, dar până să ajungă polițiștii, omul se făcea nevăzut.

Cel mai probabil, Onorel se ascunde în timpul zilei și circulă noaptea ca să fure mâncare și haine. Polițiștii nu exclud ca bărbatul să aibă la el și o armă albă, un cuțit cel mai probabil.

Căutările evadatului continuă, iar polițiștii spun că este o chestiune de timp până ce va fi prins.

Reamintim că Onorel Lupu a evadat din închisoare în data de 18 aprilie. Era încarcerat la secția Penitenciarului Ploiești de la Movila Vulpii. Avea de ispășit o pedeapsă de 3 ani pentru furt. El mai este judecat într-un dosar în care este acuzat de lipsire de libertate. Victima sa este o fată de 13, 14 ani pe care ar fi luat-o cu forța din curtea familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here