polimari

polimariAncheta în cazul misterioasei dispariţii în apele Siciliei a marinarului român se apropie de punctul maxim. A sosit în ţară şi va fi audiat un anume C., colegul şi prietenul care a vorbit ultima dată cu Vlad Nicolescu înainte ca acesta să dispară fără urmă de pe navă.

Convinsă că fiul său nu s-a sinucis şi că, mai degrabă, ar fi putut fi omorât de cineva din echipaj, mama tânărului ofiţer mecanic Vlad Nicolescu a depus, la începutul lunii aprilie, o plângere penală la Parchetul Tribunalului Bucureşti, singura structură competentă să investigheze, din punct de vedere criminalistic, un astfel de caz petrecut în afara teritoriului României.
 
De la momentul depunerii plângerii şi până în prezent, anchetatorii bucureşteni (judiciariştii de la “Omoruri”) nu au stat cu mâinile încrucişate. Au audiat-o pe Emilia Nicolescu, mama dispărutului, pe mai mulţi dintre prietenii şi foştii colegi ai lui Vlad, aflaţi în ţară şi, totodată, au stat de vorbă, prin telefon, cu comandantul navei şi cu cei câţiva colegi români de pe vas, înainte ca aceştia să vină în ţară şi să depună mărturie în faţa procurorului de caz, Adi Ţîrlea, de altfel, un experimentat magistrat criminalist, cu multe cazuri grele rezolvate. A venit momentul să fie audiaţi, rând pe rând, colegii lui Vlad care au început să sosească din voiaj. Şi, musai, trebuie să vorbească.
 
Unul dintre anchetatori ne-a declarat, ieri, în exclusivitate: “I-am audiat deocamdată pe prietenii celui dispărut şi toţi ne-au spus că era un tip OK şi că aşteptau să vină acasă. Urmează să-l audiem şi pe colegul care a vorbit ultima dată cu cel dispărut, cu Vlad Nicolescu. Am aflat că acesta a sosit în ţară şi i-am trimis citaţie. Va fi primul audiat dintre martorii-cheie. Evident că vor fi audiaţi toţi cetăţenii români care au fost pe vas – comandatul şi alţi câțiva ofiţeri sau marinari –, dar, deocamdată, ceilalţi sunt sub contract, sunt plecaţi”.
Sursa: www.realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here